Από τις εκδόσεις Ψυχογιός, στη νέα σειρά βιβλίων ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ – ΗΓΕΣΙΑ, κυκλοφορεί το βιβλίο της Νάνσυς Παπαλεξανδρή “Γυναικεία Ηγεσία”.

 

Το βιβλίο της Καθηγήτριας Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Ο.Π.Α. Νάνσυς Παπαλεξανδρή συνθέτει τις γνώσεις και τις πρακτικές που είναι απαραίτητες για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΗΓΕΣΙΑΣ προς όφελος των επιχειρήσεων και των οργανισμών, αλλά και των γυναικών που επιδιώκουν επιτυχημένη καριέρα στελέχους. Ο παγκοσμίως γνωστός συγγραφέας Patrick Lencioni, μέσω μιας συναρπαστικής μυθιστορηματικής αφήγησης, προσφέρει τις πλέον καίριες πρακτικές για την ανάπτυξη επιτυχημένων ομάδων και «ομαδικών παικτών».

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

“ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΗΓΕΣΙΑ”

ΝΑΝΣΥ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ

Κατηγορία : Γενικών γνώσεων

Θεματική κατηγορία : Business

Σειρά : Μάνατζμεντ-Ηγεσία

Ημ. Έκδοσης : 27/09/2018

Σελίδες : 224

Τιμή πώλησης: 18,80 €

Ηλικία : 18+

ISBN:978-618-01-2682-2

ISBN Ebook: 978-618-01-2683-9

Σχήμα: 14 x 21 cm

Βιβλιοδεσία : ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ

Μορφή ebook : ePUB

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Σύμφωνα με τις πρόσφατες διεθνείς μελέτες, μόλις το 5-6% των επιχειρήσεων παγκοσμίως διοικείται από γυναίκες. Οι γυναίκες ηγέτιδες αποτελούν μια σοβαρή πρόκληση για τις σύγχρονες και μελλοντικές συνθήκες των επιχειρήσεων, των οργανισμών αλλά και των κοινωνιών, αφού η συνεισφορά τους είναι σημαντική, παρόλο που αναγνωρίζεται ελάχιστα.

 

 Στο βιβλίο αυτό, η διακεκριμένη καθηγήτρια Νάνσυ Παπαλεξανδρή, αξιοποιώντας την παγκόσμια έρευνα και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται από τις επιχειρήσεις, απαντά σε πολύ κρίσιμα ερωτήματα, όπως:

  • Ποια είναι τα σημαντικά χαρακτηριστικά της γυναικείας ηγεσίας και σε τι διαφέρουν από τα αντίστοιχα των ανδρών; Ποια είναι τα οφέλη τους για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς;
  • Ποια εμπόδια και ποιους περιορισμούς αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην άσκηση ηγεσίας και την καριέρα τους και πώς μπορούν να τα διαχειρίζονται αποτελεσματικά;
  • Ποιες πρακτικές χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που στοχεύουν στην ανάπτυξη της γυναικείας ηγεσίας; Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τις γυναίκες να αντιληφθούν τα δυνατά τους σημεία, και τους άνδρες συνεργάτες τους να τα αναγνωρίσουν και να τα αποδεχτούν, προκειμένου μέσα από μια δυναμική ισότιμη σχέση να προκύψουν ποικίλα οφέλη.

 

 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η ΝΑΝΣΥ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού (2001-2007) και εκπρόσωπος της Ελληνικής Συνόδου Πρυτάνεων στην Ένωση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. Έχει ιδρύσει και έχει διευθύνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (2002-2011), στο οποίο συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως Ακαδημαϊκή Σύμβουλος. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και έλαβε Μaster’s από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Μπαθ. Έχει διδάξει σε Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προ- γράμματα του Ο.Π.Α., του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ελληνικού Διεθνούς Πανεπιστημίου, καθώς και ως Επισκέπτρια σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων σε διεθνή περιοδικά, συμμετέχει σε διεθνείς μελέτες για τη συγκριτική Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, την Οργανωσιακή Κουλτούρα και την Ηγεσία, και έχει οργανώσει μια σειρά από διεθνή συνέδρια. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛ.Ε.ΓΥ.Π.).

 

 

0