Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο του Norman Ohler «Υπερδιέγερση: Τα ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ» σε μετάφραση των Χρήστου Κοκκολάτου και  Βασίλη Τσαλή.

 

Κοκτέιλ με μεθαμφεταμίνες: Ένα βιβλίο που ρίχνει αναπάντεχα φως σε μια ιστορία που μέχρι σήμερα παραμένει στη σκιά.

 

Ένα βιβλίο – φαινόμενο, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 γλώσσες και ανατρέπει όλα όσα γνωρίζατε για τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο από τον βραβευμένο γερμανό δημοσιογράφο και συγγραφέα Νorman Ohler. Η Υπερδιέγερση είναι το πρώτο του βιβλίο έρευνας.

Παρόλο που οι ναζί παρουσιάζονταν ως πολέμιοι του ηθικού εκφυλισμού και της κατάπτωσης της αστικής κοινωνίας και ο αρχηγός τους είχε εδραιωθεί ως εγκρατής ηγέτης που ακολουθούσε μια απολύτως υγιεινή ζωή, το Τρίτο Ράιχ ήταν βουτηγμένο στα ναρκωτικά.

Κοκαΐνη, ηρωίνη, μορφίνη και, κυρίως, μεθαμφεταμίνες, χρησιμοποιούνταν τόσο από τους εργάτες και τις νοικοκυρές όσο και από το στράτευμα, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην προέλαση και νίκη των Γερμανών το 1940.

Ο Norman Ohler, έπειτα από εκτενή έρευνα σε γερμανικά και αμερικανικά αρχεία, αποκαλύπτει την ασύδοτη χρήση ναρκωτικών ακόμα και στα υψηλότερα κλιμάκια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Χίτλερ και των συνεργατών του στους οποίους ο γιατρός ∆ρ Μορέλ χορηγούσε θανάσιμα κοκτέιλ ουσιών. Αν και τα ναρκωτικά από μόνα τους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την εξέλιξη των γεγονότων στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ή την έκβασή του, η αποκάλυψη αυτών  των στοιχείων αλλάζει την αντίληψή μας γι’ αυτή τη σκοτεινή εποχή.
Στην έκδοση περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό.

 
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

 

 
«Εξαιρετικά ενδιαφέρον… μια υποδειγματική έρευνα σε βάθος». 
Ian Kershaw, ιστορικός
 

 

«Άκρως διαφωτιστικό, με εξαιρετική χρήση της ειρωνείας».
Sir Antony Beevor, ιστορικός
 

 

«Το βιβλίο με έκανε να αναθεωρήσω όσα έχω δει και έχω διαβάσει για τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο». 
Douglas Coupland, συγγραφέας
 

 

«Μια ανατρεπτική και αναντίρρητα αξιοσημείωτη έρευνα».
BBC World News
 

 

«Πρωτότυπη και σοβαρή δουλειά».
Le Figaro
 

 

«Ένα βιβλίο που σε κάνει να δεις τον κόσμο με άλλη ματιά». 
El Pais

 

 

 

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *