Οι εκδόσεις «Μένανδρος» παρουσιάζουν τη νέα εικονογραφημένη σειρά νεανικής λογοτεχνίας,«Παραμυθολογία», του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Θεοφάνους.

Ένα σπουδαίο εκδοτικό εγχείρημα, βασισμένο στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής και με στόχο να δώσει λύσεις-κλειδιά σε ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά της ευαίσθητης προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας.

Ο Γιώργος Θεοφάνους, πιστός αρωγός της ποιότητας στους θεσμούς «παιδεία» και «πολιτισμός», κατορθώνει να συνδυάσει, μέσα από το έργο του, τις διδαχές της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και μυθολογίας με το σύγχρονο προφίλ της νέας γενιάς. 

Επτά βιβλία… Επτά Κλείδες… Ο Φώτης, ένα σύγχρονο αγόρι, καλείται να τις ανακαλύψει. Αυτές είναι οι κλείδες που θα τον οδηγήσουν στην αυτογνωσία και η αυτογνωσία στην ολοκλήρωση, αλλά και την αυτοπεποίθηση…

 

«Η Πρώτη Κλείδα-Το Ελιξίριο των Κενταύρων»

Το πρώτο από τα επτά βιβλία,  «Το ελιξίριο των Κενταύρων», πραγματεύεται ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα, που απασχολεί παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, το bullying.

Ο Φώτης καλείται να ανακαλύψει την πρώτη κλείδα, για να αντιμετωπίσει τους «νταήδες» του σχολείου του.

Θα βρει τον Κένταυρο Χείρωνα; Τι θα του πει;

Μπορεί ένα ισχυρό μυαλό να είναι τελικά πιο δυνατό από ένα βίαιο χέρι ή μια λεκτική απειλή;

 Οι Κένταυροι μας δίνουν την απάντηση.

—————-

 

Συγγραφέας: Γιώργος Θεοφάνους

Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

Σελίδες: 160

Διαστάσεις: 14Χ20

Βιβλιοδεσία (Μαλακό)

ISBN: 978 618 5033 545

 

 

«Η Δεύτερη Κλείδα – Οι Τιτάνες & η Τριπλή Σφραγίδα των Εκατόγχειρων»

Το βιβλίο πραγματεύεται ένα επίσης σημαντικό και διαχρονικό ζήτημα, τη σχέση πατέρα και παιδιού. Ένας ισχυρός δεσμός, που τον διακρίνει η αγάπη και η δύναμη, αλλά και κάποιες φορές η αντιπαλότητα και η διεκδίκηση εξουσίας. Και έτσι κάπου τα πράγματα μπερδεύονται, άλλοτε τρυφερά και άλλοτε… επικίνδυνα…

Ο ήρωας του βιβλίου αποχαιρετά το δάσος των Κενταύρων και ξεκινά ένα μαγικό ταξίδι αναζήτησης της δεύτερης κλείδας. Από τον Τιτάνα Προμηθέα και τον Ηρακλή, στους «Εκατόγχειρες», ανάμεσά τους ο Αιγαίωνας και ο Γύγης, για να ανακαλύψει την κλείδα της συγχώρεσης, δηλαδή της «συν-χώρεσης», της γνώσης του τρόπου να χωρώ και να συμπορεύομαι.

Πώς ο θυμός και η μάχη για τα «θέλω» κρύβουν στην πραγματικότητα την «ανάγκη για επικοινωνία;»

Πώς το παιχνίδι εξουσίας μεταλλάσσεται σε αρμονική συνύπαρξη;

 

—————-

Συγγραφέας: Γιώργος Θεοφάνους

Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

Σελίδες: 144

Διαστάσεις: 14Χ20

Βιβλιοδεσία (Μαλακό)

ISBN: 978 618 5033 590 

 

 

«Τρίτη Κλείδα-Το Οπάλιο της Φωτιάς»

«Το Οπάλιο της Φωτιάς» πραγματεύεται ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα, που απασχολεί μικρούς και μεγάλους, τη σχέση των παιδιών με τους γονείς τους και αντίστροφα. Επίσης, προάγει την αμοιβαία κατανόηση, την επικοινωνία αλλά και την αποδοχή μεταξύ της οικογένειας, όπως και των παιδιών και εφήβων προς τους συνομηλίκους τους.

Θα καταφέρει ο Φώτης και ο πατέρας του να καταλαγιάσουν μέσα τους τον θυμό και την απογοήτευση, ώστε να συγχωρέσουν ο ένας τον άλλον και να μικρύνουν την απόσταση μεταξύ τους;

Οι δύο φίλοι, ο Πύρρων και ο Καύκασος, καλούνται για μία ακόμη φορά να ζήσουν μια απίστευτη περιπέτεια. Η αναζήτηση της τρίτης κλείδας τούς οδηγεί στον Κάτω Κόσμο, σ’ ένα επικίνδυνο ταξίδι που θα τους φέρει αντιμέτωπους με μυθικά τέρατα. Οι Ερινύες, ο Κέρβερος και η Εκάτη θα βρεθούν στον δρόμο τους…

Το ταξίδι δεν θα σταματήσει μέχρι ο Πύρρων να κατακτήσει και τις επτά κλείδες…

————

Συγγραφέας: Γιώργος Θεοφάνους

Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

Σελίδες: 144

Διαστάσεις: 14Χ20

Βιβλιοδεσία (Μαλακό)

ISBN: 978 618 5033 736

 

Τα επόμενα τέσσερα βιβλία σύντομα κοντά σας…

 

 

 

 

0