Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Γρηγοριάδη με τίτλο “Το τραγούδι του πατέρα”.

 

Το Βιβλίο

“ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ”

Συγγραφέας: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΣΕΙΡΑ: ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ISBN: 978-960-16-8522-9

ΣΧΗΜΑ: 13×20

ΣΕΛΙΔΕΣ: 136

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 7,90

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019

 

Στα τέλη της δεκαετίας του πενήντα, σε ένα καπνοχώρι του Παγγαίου τρεις νέοι αγρότες, προσφυγόπουλα και κανταδόροι στις γειτονιές των κοριτσιών, φτιάχνουν ένα µουσικό τρίο, κιθάρα, ακορντεόν και βιολί, το Τρίο Καντάδα.

Παίζουν στους γάµους και στις γιορτές του χωριού, τραγουδάνε ισπανόφωνα τραγούδια και γράφουν ένα δικό τους τανγκό. Ονειρεύονται µια καριέρα παραπέρα, όµως είναι ερασιτέχνες και δεµένοι µε τον κάµπο.

Ο κιθαρίστας ήταν ο πατέρας µου. Πρόλαβα να τους γνωρίσω παιδί, τους ακολούθησα στα γλέντια και στις νυφιάτικες αυλές. Χρόνια µετά αποφάσισα να γράψω την ιστορία τους σε ένα µικρό βιβλίο, µε φωτογραφίες που συµπληρώνουν το κείµενο. Ήθελα µια γραφή εξοµολογητική και βιωµατική, διάσπαρτη µε ιστορίες αληθινές, σαν να βγαίνουν από µυθιστόρηµα. Ένα βιβλίο που να ακούγεται σαν τραγούδι. Ένα τραγούδι για τον πατέρα, τους φίλους του και τη γενιά τους, µια γενιά που πάλεψε να ορθοποδήσει, που τόλµησε να ονειρευτεί µε κέφι και ελπίδα.

Θ.Γ.

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Παγγαίου Καβάλας το 1956. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήµιο Θεσ¬σαλονίκης, δίδαξε στη µέση εκπαίδευση και συνεργάστηκε µε τη Δηµόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών διοργανώνοντας λογοτεχνικά σεµινάρια. Έχει γράψει έντεκα µυθιστορήµατα, τρεις συλλογές διηγηµάτων, µία νουβέλα και έναν σκηνικό µονόλογο. Το Παρτάλι µεταφράστηκε στα γαλλικά (2003) και η Αλούζα, χίλιοι κι ένας εραστές στα αραβικά (2017).

Το Παρτάλι, η νουβέλα Δεύτερη γέννα και ο Ξεχασµένος άγγελος των Φιλίππων παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και στο Φεστιβάλ Φιλίππων αντίστοιχα.

Η Ζωή µεθόρια τιµήθηκε µε το Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο Μυθιστορήµατος 2016.

Την περίοδο 2016-17 παρουσίασε την εκποµπή βιβλίου Ο λόγος της γραφής στο Κανάλι της Βουλής.

Το φθινόπωρο του 2019 συνεργάστηκε µε το Athens American Center της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα σε µια σειρά σεµιναρίων µε θέµα την αµερικανική λογοτεχνία.

Είναι µέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.