Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά “ΕΝΤΟΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΩΣ; ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΩΤΗ (25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 – 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018)”

 

 

Πώς προέκυψε o ΣΥΡΙΖΑ; Ποια φυσιογνωμία διαμόρφωσε; Ποια στρατηγική συγκρότησε; Πώς έφτασε στη θέση του κυβερνήτη της χώρας; Ποιες εμπειρίες αποκομίζει από την άσκηση κυβερνητικών ευθυνών;

 

 

Το βιβλίο

“ΕΝΤΟΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΩΣ;

ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΩΤΗ

(25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 – 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018)”

Συγγραφέας: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

ΣΕΙΡΑ: ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ISBN: 978-960-16-8420-8

ΣΧΗΜΑ: 17×24

ΣΕΛΙΔΕΣ: 360

ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 20,90 €

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΙΟΥΛΙΟΣ 2019

 

Η επίκαιρη αυτή έκδοση, που η κυκλοφορία της συμπίπτει με ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΣΥΖΗΤΉΣΕΩΝ, έχει ως αντικείμενο την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από τις απαρχές του μέχρι την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το 2018.

Όσα γράφονται αφορούν όλους μας και όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και τους φίλους του. Η εκλογή στον πυρήνα της Ευρώπης μιας κυβέρνησης που καταστατικά επιδιώκει να εναντιωθεί στην οικουμενική κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού συνιστά συμβάν με ευρύτερη σημασία. Ιδίως όταν πρόκειται για κυβέρνηση ενός κόμματος με τον προσδιορισμό «ριζοσπαστική Αριστερά» στο όνομά του.

Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την εμπειρία που συσσωρεύεται συναφώς, συνιστά ένα πολιτικοκοινωνικό «πείραμα» εν εξελίξει, του οποίου η έκβαση αφορά εξ αντικειμένου φίλους και πολέμιους, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός των συνόρων της χώρας.

 

 

Ο Συγγραφέας

Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ είναι οµότιµος καθηγητής του ΕΜΠ µε αντικείµενο τη Φιλοσοφία των Επιστηµών. Έχει γράψει βιβλία και άρθρα στα ελληνικά και στα αγγλικά και έχει τιµηθεί µε το Κρατικό Βραβείο ∆οκιµίου-Κριτικής του 2002 για το βιβλίο του Αντικείμενα και όψεις εαυτού (Εστία 2001), ενώ το 2010 του απονεµήθηκε το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστηµιακής ∆ιδασκαλίας στη µνήµη των Βασίλη Ξανθόπουλου-Στέφανου Πνευµατικού. Είναι µέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Διετέλεσε υπουργός Πολιτισµού, Παιδείας και Θρησκευµάτων καθώς και υπουργός Πολιτισµού & Αθλητισµού.

Από τον Σεπτέµβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2019 ήταν βουλευτής της περιφέρειας Αττικής µε τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

2