Το The Look.Gr προτείνει για αυτό το Σαββατοκύριακο το βιβλίο του Στέλιου Χαλκίτη “Μάργκινους Μόριους”.

Ένα μυθιστόρημα με τον Οδυσσέα -κεντρικό του ήρωα- που κατάφερε να μεγαλώσει κρατώντας τις αρχές που του έδωσε η μητέρα του τα λίγα χρόνια που την είχε κοντά του. Θίγει στις σελίδες του θέματα όπως την ασθένεια και την κοινωνική μέριμνα αλλά και τη θέση της γυναίκας στον κόσμο. Ως μάνα, ως φίλη, ως σύντροφος, ως δασκάλα, ως υποκείμενο που χρειάζεται τη βοήθειά του ή από το οποίο ο ίδιος αντλεί δύναμη είναι πανταχού και καίρια παρούσα στο βιβλίο.

Περιπλανάται σε μονοπάτια πνευματικών αναζητήσεων. Έχει ανησυχίες, έχει περάσει άσχημα στη ζωή του και τελικά συναντά το σοφό γέροντα που θα του δώσει νόημα. Με διεισδυτική και καθαρή ματιά, απευθύνεται τόσο στη νόηση όσο και στο συναισθηματικό μας κόσμο. Μιλάει για τα παράξενα και την αδικία του κόσμου, για το σκληρό αγώνα της επιβίωσης, για την υποθήκη της ζωής, για το “ζωντανό πανεπιστήμιο των ανθρωπίνων αξιών” και “τα νοικιασμένα αισθήματα των ανθρώπων”

“Να ξέρεις πως κάθε άνθρωπος γεννιέται για να πάρει κάποια μαθήματα,να συνειδητοποιήσει πράγματα μέσω των εμπειριών του κυρίως του πόνου…”

Περίτεχνες λεκτικές υφάνσεις σε μια γραφή που περιηγείται στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Το βιβλίο του Στέλιου Χαλκίτη “Μάργκινους Μόριους” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ζήτη

 

Λίγα Λόγια για τον συγγραφέα

Ο Στέλιος Χαλκίτης γεννήθηκε στην Κάλυμνο όπου ζει, εργάζεται και συγγράφει. Σε μια προσπάθεια να βρει απαντήσεις στις υπαρξιακές του ανησυχίες, ταξίδεψε σε Ινδίες, Θιβέτ, Ιμαλάια, Αγ. Όρος κ.λπ. Κυκλοφορούν τα βιβλία του «Μάργκινους Μόριους», «Ο Λούσηρος», «Ante Tractatum Φιλοσοφικές Σημειώσεις», που διδάσκεται στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. και «De Profundis, Αναμάρτητοι Έρωτες», με το πρώτο από αυτά να έχει κάνει ήδη δεύτερη έκδοση στην Ελλάδα και αγγλική έκδοση, «Marginus Morius», στη Μεγάλη Βρετανία.

 

1