Η παράσταση ανοίγει με τoν διορισμό του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ  ως νέος Προπονητής της Αγγλικής Eθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

 

Dear England

Εξετάζει με βάθος τη σημερινή κατάσταση  μέσα από το πρίσμα της Εθνικής Αγγλίας και προσεγγίζει επίκαιρα θέματα που αφορούν την κοινωνία, την πολιτική και τον πολιτισμό. Με μια προσεκτική ανάλυση του ποδοσφαιρικού κόσμου και της εθνικής ομάδας , η παράσταση φέρνει στο προσκήνιο τα βαθύτερα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. 

Από την κρίση της ταυτότητας και της εθνικής καταγωγής μέχρι τις πολιτικές αντιθέσεις και τις κοινωνικές ανισότητες. Συγχρόνως αναδεικνύει πώς ο αθλητισμός μπορεί να λειτουργήσει ως μέσον ενότητας σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει διακρίσεις και διχασμούς.

Dear England

Δίνει μια αποκαλυπτική ματιά στον ρόλο των μέσων ενημέρωσης,  στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και της δημόσιας άποψης για τον αθλητισμό και την κοινωνία. Μέσα από αναδρομές στο παρελθόν και αναφορές σε ιστορικά γεγονότα, διερευνά πώς η ιστορία επηρεάζει το παρόν και το μέλλον, καθώς και πώς οι αναμνήσεις και οι παραδόσεις διαμορφώνουν την ταυτότητα και τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς λάτρης του ποδοσφαίρου για να παρακολουθήσει αυτή την παράσταση. Είναι από μόνη της γενναιόδωρη και  συναρπαστική,  αναδεικνύοντας τη σημασία της ανθρώπινης συνέπειας.

Τα ηχητικά και οπτικά εφέ  είναι εντυπωσιακά και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που καταπλήσσει, μένοντας πιστά σε έναν παθιασμένα ανατρεπτικό  ποδοσφαιρικό αγώνα σα να βρίσκεσαι εκεί….. στο γήπεδο…στις κερκίδες..

Ο σχεδιασμός του σκηνικού από τους Es Devlin και Ash J Woodward, παρουσιάζει μια ποικιλία σκηνικών που εξυπηρετούν την πλοκή και το μήνυμα της παράστασης με κεντρικό άξονα μια κυκλική σκηνή σε μορφή μπάλας. Οι ηθοποιοί μεταφέρονται από το ένα σημείο στο άλλο της ιστορίας και οι θεατές  αισθάνονται πως συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη της πλοκής.

Dear England

Ο Joseph Fiennes ερμηνεύει τον ρόλο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ με εξαιρετική δεξιοτεχνία και ευαισθησία. Μέσα από την ερμηνεία του, καταφέρνει να αποδώσει την εσωτερική αναζήτηση και τις αντιφάσεις του χαρακτήρα με βάθος και πολυδιάστατο τρόπο. Ο Fiennes προσφέρει μια συναισθηματικά φορτισμένη ερμηνεία που αναδεικνύει τις εσωτερικές ανακατατάξεις και τις προσπάθειες του Σάουθγκεϊτ να βρει τον δρόμο του σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις και αντιθέσεις. Συγχρόνως φέρνει ζωή και βάθος στον χαρακτήρα του Σάουθγκεϊτ και συμβάλλει στην ενίσχυση της συναισθηματικής σύνδεσης του κοινού με τον κεντρικό ήρωα της παράστασης.

” Αυτή είναι μια ιστορία και εσείς είστε οι αφηγητές…” Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ από την παράσταση.

Dear England

 

Η Πίπα Γκρέιντζ, ερμηνευμένη από την εξαιρετική  Ντέρβλα Κίρουαν, την οποία συναντά ο Γκάρεθ  και της προτείνει να αναλάβει την ψυχολογική υποστήριξη της ομάδας. Αρχικά αναποφάσιστη να αναλάβει τον ρόλο της ψυχολόγου που θα οδηγήσει τους παίκτες σε μια εσωτερική αναζήτηση για να αντιμετωπίσουν τον φόβο της αποτυχίας και της ήττας, η είσοδός της στην ομάδα θέτει δύο κρίσιμα ερωτήματα. Πόσο ευαίσθητοι και υπομονετικοί είμαστε, ως έθνος, στην ψυχολογική ευημερία των παικτών μας – σε ολόκληρο το φάσμα των αθλημάτων – που βγαίνουν κάθε μέρα στα γήπεδα και πως αντιμετωπίζουν τις προσδοκίες εκατομμυρίων που βαραίνουν τους ώμους τους;

Αγαπητή Αγγλία είμαι ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και θα φτάσω την Εθνική Αγγλίας στην υψηλότερη θέση!

Dear England

 

Υποψήφια για εννέα βραβεία Olivier 2024:

Καλύτερο Νέο Έργο

Καλύτερος Ηθοποιός – Joseph Fiennes

Καλύτερος Ηθοποιός σε Βασικό Ρόλο – Will Close

Καλύτερη Ηθοποιός σε Βασικό Ρόλο – Gina McKee

Καλύτερος Σκηνοθέτης – Rupert Goold

Καλύτερος Σχεδιασμός Σκηνικών – Es Devlin και Ash J Woodward

Καλύτερος Σχεδιασμός Φωτισμού – Jon Clark

Καλύτερος Σχεδιασμός Ήχου – Dan Balfour και Tom Gibbons

Καλύτερος Χορογράφος Θεάτρου – Ellen Kane και Hannes Langolf

Dear England

Υπόθεση Η χώρα που έδωσε στον κόσμο το ποδόσφαιρο γνωρίζει εδώ και καιρό τη μία ήττα μετά την άλλη. Γιατί οι άντρες της Αγγλίας δεν μπορούν να νικήσουν στο δικό τους παιχνίδι; Με το χειρότερο ποσοστό στα πέναλτι παγκοσμίως, ο Gareth Southgate [Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ] πρέπει να ανοίξει το μυαλό του και να αντιμετωπίσει το πλήγμα των περασμένων ετών, για να καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα και τη χώρα πίσω στη γη της επαγγελίας.

Dear England

«Dear England»
του James Graham

Συντελεστές
Κείμενο James Graham
Σκηνοθεσία Rupert Goold
Σκηνικά Es Devlin
Κοστούμια Evie Gurney
Φωτισμοί John Clarck
Eρμηνεύουν: Joseph Fiennes (Gareth Southgate), Will Close (Harry Kane), Adam Hugill
(Harry Maguire), Darragh Hand (Marcus Rashford), Ebenezer Gyau (Bukayo Saka), Gina
McKee (Pippa Grange) κ.ά.

 

0