Ο ηθοποιός Χρήστος Δοξαράς, γνωστός από τη συμμετοχή του σε περισσότερες από 30 ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου καθώς και από την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου στη μικρή οθόνη (1979-1980), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83ων ετών.

 

Ο Δοξαράς είχε μεταξύ άλλων γράψει τα σενάρια για πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Χαμογελάστε παρακαλώ» (1983) στην ΕΡΤ, «Οικογένεια Βλαμμένου» (1986) του Δ. Ψαθά στην ΕΡΤ, «Μια απίθανη γιαγιά» (1991) στην ΕΤ2, «Το λευκό σταυρόλεξο» (1986) στην ΕΡΤ, «Το ημερολόγιο ενός θυρωρού» (1979) στην ΥΕΝΕΔ κ.ά.

 

Ο Χρήστος Δοξαράς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Εθνικού Ωδείου και κινηματογράφο στην ΑΣΚΕ. Τη δεκαετία του 1970 απομακρύνθηκε από τη σκηνή και ανέπτυξε συγγραφική δραστηριότητα για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το ραδιόφωνο και όχι μόνο.

 

«Καλό σου ταξίδι Χρήστο Δοξαρά», έγραψε στην ιστοσελίδα του στο Facebook ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, αναρτώντας στο προφίλ του μια φωτογραφία από την ταινία «Για ποιον χτυπάει η κουδούνα» (1968), στην οποία πρωταγωνίστησε μαζί με τον Χρήστο Δοξαρά.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ , ΕΡΤ

 

Στη φωτογραφία εικονίζεται και ο Χρήστος Δοξαράς σε στιγμιότυπο από την ταινία «Για ποιον χτυπάει η κουδούνα» (από τη σελίδα του Κώστα Βουτσά στο Facebook).

0