Για να γιορτάσει την επιτυχία της παράστασης «Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ» που θεωρείται ήδη βάσει κριτικής και προσέλευσης από τις πιο πετυχημένες & ενδιαφέρουσες της χρονιάς, το Studio Κυψέλης και οι Θεατρίνων Θεατές, προσθέτουν μια εορταστική παράσταση το Σάββατο 1η Ιανουαρίου 2022, στις 21.00 μ.μ.

 

 

Πληροφορίες κρατήσεις 210 8819571.

Με σανγκρία και βασιλόπιτα θα γιορτάσουμε τη Νέα Χρονιά !

 

Το θρυλικό «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Oscar Wilde αλλά στην περίφημη εκδοχή του John Osborne, που έχει παιχτεί και στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας παρουσιάζει η παραγωγική ομάδα «Θεατρίνων Θεατές» στο φιλόξενο Studio Κυψέλης, που για τις ανάγκες της παράστασης ανακαινίζεται εκ βάθρων και η σκηνή θα έχει τρία επίπεδα δράσης!

Ένας Osborne, για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Ένα σπουδαίο κλασσικό κείμενο γίνεται αφορμή για μια σύγχρονη εκδοχή και μια σημερινή παράσταση που προσεγγίζει την ομορφιά, την νιότη, την αμαρτία και τον έρωτα μέσα από την κολασμένη πρόταση του Wilde. Στην σκηνική της αυτή Αθηναϊκή εκδοχή, για πρώτη φορά ζωντανεύει το ίδιο το πορτραίτο.

 

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Μια τολμηρή φιλόδοξη παράσταση, ενός από τα σπουδαιότερα κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, μας φέρνει μια αγαπημένη θεατρική ομάδα, οι Θεατρίνων Θεατές, που συνηθίζει να μας εκπλήσσει με πρωτοπαρουσιαζόμενα στη χώρα μας έργα.

Με εξαιρετικούς συνεργάτες, η εκδοχή αυτή σκηνοθετείται από τον Γιώργο Λιβανό, με τον Γιάννη Σολδάτο να έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια.

Βασικοί πρωταγωνιστές του ξεχωριστού αυτού «Πορτρέτου» είναι ο ίδιος ο Γιώργος Λιβανός που επιστρέφει δυναμικά στο θέατρο & επί σκηνής, ο Γιάννης Τσιώμου, ο Μάνος Χατζηγεωργίου, η Νίνα Ακτύπη, ο Σωτήρης Αντωνίου, ο Γιώργος Καρατζάς και φιλική συμμετοχή της Αγάπης Μανουρά.

Στον ρόλο του Ντόριαν Γκρέυ ο Στάθης Παναγιωτίδης και quest star σαν Λαίδη Άγκαθα η Καίτη Ιμπροχώρη.

Τη μετάφραση υπογράφει ο Θωμάς Βούλγαρης και τη δραματουργική επεξεργασία η Χαρά Μπακονικόλα. Η μουσική είναι του Μίμη Πλέσσα. Τα σκηνικά- κοστούμια επιμελήθηκε η Δέσποινα Βολίδη, τους φωτισμούς ο Γιώργος Λιβανός και τις χορογραφίες η Ειρήνη Τσότρα.

Σημειώνεται ότι η παράσταση επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και θα παιχτεί στο Studio Κυψέλης, το οποίο θα λειτουργήσει με όλες τις προδιαγραφές προστασίας και φροντίδας για το κοινό του, σύμφωνα με τις αρμόδιες διατάξεις σαν covid free χώρος για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συγγραφέας: Όσκαρ Ουάιλντ

Μετάφραση: Θωμάς Βούλγαρης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός

 

Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη

Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη

Μουσική: Μίμης Πλέσσας

Φωτισμοί: Γιώργος Λιβανός

Χορογραφία: Ειρήνη Τσότρα

 

Παίζουν: Γιώργος Λιβανός, Γιάννης Τσιώμου, Μάνος Χατζηγεωργίου, Νίνα Ακτύπη, Σωτήρης Αντωνίου, Γιώργος Καρατζάς, Αγάπη Μανουρά, Στάθης Παναγιωτίδης, Καίτη Ιμπροχώρη

 

Τιμές Εισιτηρίων: 17 και 12 ευρώ (Ανέργων – φοιτητικό άνω των 65) & 5 ευρώ ατέλειες.

Πληροφορίες: Κρατήσεις 210 8819571

Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Διασκευή: John Osborne

Πληροφορίες Χώρου: Studio Κυψέλης, Σπετσοπουλας 9, Αθήνα. Τηλ: 21 0881 9571

 

1