Το ιστορικό νεοκλασικό κτίριο στον πεζόδρομο της Καπνοκοπτηρίου, πλήρως ανακαινισμένο ανοίγει ξανά για να υποδεχθεί κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το θέατρο ή τον κινηματογράφο. Η Δραματική Σχολή «Ρίτσος» επανιδρύθηκε και λειτουργεί με διευθυντή σπουδών τον ηθοποιό – σκηνοθέτη Μάνο Αντωνίου και με διδάσκοντες εκλεκτούς επαγγελματίες, όπως ο Νικορέστης Χανιωτάκης, Σπύρος Μιχαλόπουλος, ο Αλέξανδρος Ρήγας, η Σοφία Καψούρου, η Ιωάννα Πηλιχού κ.ά.

 

 

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει!
 
 
Η ιστορία της Ανώτερης  Δραματικής Σχολής «Ρίτσος»

Το 1972, στην οδό Καπνοκοπτηρίου 9, ο Βασίλης Ρίτσος, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και πνευματικούς ανθρώπους της Ελλάδας, ιδρύει την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Θεάτρου και από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή αρχίζει να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του και την πλούσια εμπειρία του. Στο όραμά του στάθηκαν σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου και των τεχνών και αποφοίτησαν εξίσου σημαντικοί, στην πορεία, καλλιτέχνες.

Σήμερα, στο ίδιο νεοκλασικό κτίριο, πλήρως ανακαινισμένο, η Δραματική Σχολή «Ρίτσος» επανιδρύεται, κρατώντας το τιμόνι της διεύθυνσης ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνος Αντωνίου ο οποίος υπήρξε μαθητής του αείμνηστου σκηνοθέτη και δασκάλου της θεατρικής τέχνης, Βασίλη Ρίτσου.


Όραμα

Ως μαθητής του θεατράνθρωπου Βασίλη Ρίτσου και για χρόνια σκηνοθέτη μου, θεωρώ τον ίδιο πνευματικό μου πατέρα. Η διδαχή του στην υποκριτική, στη σκηνοθεσία και στη διδασκαλία υπήρξε κομβική για την πορεία μου στο θέατρο. Αισθάνομαι λοιπόν ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση για την επανίδρυση της Δραματικής Σχολή Θεάτρου «Ρίτσος», καθώς και για την ανάληψη το σημαντικού και ιερού πόστου της διεύθυνσής της. Έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργατών-καθηγητών που αποτελείται από σημαντικούς καλλιτέχνες, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και επαγγελματίες στο χώρο των παραστατικών τεχνών και όραμά μας είναι να γίνει η σχολή πρότυπο σχολής Δραματικής Τέχνης.
 
Σκοπός μας είναι η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών στην τέχνη του ηθοποιού, η προετοιμασία τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ευρείες απαιτήσεις της θεατρικής πραγματικότητας όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στον ελληνικό και διεθνή χώρο και φυσικά η πνευματική & φυσική καλλιέργειά τους.

Η ευγένεια, ο σεβασμός, η επιμέλεια, η πειθαρχία και το ήθος είναι απαραίτητα στοιχεία που οφείλει να αποκομίσει ο σπουδαστής αποφοιτώντας από τη Σχολή.

Ως διευθυντής , μέλημά μου δεν είναι η εμπορευματοποίηση της τέχνης, αλλά οι ιδέες, οι αξίες και τα ιδανικά να συμπορευτούν με τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία της Σχολής και οι σπουδαστές που θα αποφοιτήσουν να έχουν στη φαρέτρα τους όλα τα απαραίτητα εργαλεία γνώσης και ήθους ώστε να γίνουν σωστοί επαγγελματίες.

Μάνος Αντωνίου – Διεύθυνση Δραματικής Σχολής.
 


 
Στοιχεία επικοινωνίας:
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Καπνοκοπτηρίου 9,
Αθήνα Τ.Κ. : 10443
 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
2114255074
 
E-MAIL
info@ritsosdramaschool.gr
 
WEBSITE
https://ritsosdramaschool.gr/