Η Gergana Dimitrova, η συγγραφέας (μαζί με την ZdravaKamenova) του βραβευμένου έργου «POBOX: Unabomber», θα παρευρεθεί στο Faust στην παράσταση της Τρίτης 19 Μαρτίου, ώρα 20:30.

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «POBOX: Unabomber»κέρδισε το Βραβείο IKAR για το καλύτερο θεατρικό έργο και, την ίδια χρονιά, η GerganaDimitrovaβραβεύθηκε με το IKAR για τη σκηνοθεσία και δραματουργία του «POBOX: Unabomber» για την παράσταση που ανέβηκε στο Εθνικό Θέατρο της Σόφιας.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι το «POBOX: Unabomber» παρουσιάστηκε (σε μορφή αναλογίου) στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος,στο πλαίσιο του Φόρουμ Σύγχρονης Δραματουργίας, μια διήμερη παρουσίαση σημαντικών σύγχρονων έργων από τον χώρο των Βαλκανίων που οργάνωσε το ΚΘΒΕ σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, τον Ιούνιο του 2014 στη Θεσσαλονίκη.

 

Το «P.O. BOXUNABOMBER», ένα ποιητικό «μανιφέστο» για την περιβαλλοντική καταστροφή και τον περιορισμό της ελευθερίας του ανθρώπου, που επιφέρει η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη και χρήση της τεχνολογίας, ανεβαίνει στον πολυχώρο FAUST (Αθηναΐδος 12 &Καλαμιώτου 11), ήδη από 25 Φεβρουαρίου με μεγάλη επιτυχία, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.30, σε μετάφραση Δημήτρη Βέργαδου και σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου, με τους Ιωάννα Κανελλοπούλου, Γωγώ Καρτσάνα, Τατιάνα Άννα Πίττα, Βαγγέλη Στρατηγάκο, Στράτο Σωπύλη.

 

 

22 Αυγούστου, 01:16 πμ, 37° 49′ 13″ Β, 121° 58′ 14″ Δ.  Ένας άνθρωπος εξαφανίζεται. Η γυναίκα του και το παιδί του κοιμούνται στο διπλανό δωμάτιο. Η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει 1 ακόμα βαθμό. Ένα αρχαίο πρωτοθηλαστικό βγαίνει από το δάσος. Ένας αστυνομικός αρχίζει την έρευνα.Ένας επιστήμονας αποφασίζει να κατασκευάσει τον διαστημικό ανελκυστήρα. Όλα συμβαίνουν κάτω απ’ το άγρυπνο βλέμμα ενός δορυφόρου που διαγράφει τροχιές στο μακρινό διάστημα.

Σ’ ένα δυστοπικό κόσμο ξεδιπλώνονται παράλληλα η διαδρομή του Αμερικανού οικολόγου τρομοκράτη Τεντ Καζίσνκι, (που πρόσφατα έγινε μίνι σειρά από το Netflix), μιας δυτικής μακρόρυγχης έχιδνας που αναζητά το ταίρι της προκειμένου να μην εξαφανιστεί ως είδος, μιας οικογένειας που διαλύεται υπό την πίεση μιας ανεξήγητης εξαφάνισης, και μιας σειράς άλλων χαρακτήρων «καταδικασμένων» να μην συναντηθούν ποτέ.

Ποιος είναι ο αλγόριθμος της ελευθερίας μας; Υπάρχει άραγε πια κάποιο ήσυχο μέρος στη γη ή θα δραπετεύσουμε στα άστρα; Πόσα κυβικά νερού χρειάζονται για να βυθιστούν όλες οι πόλεις; Θα δύσει ποτέ ο ήλιος της παθητικότητας; Μπορεί το σύστημα να αλλάξει με τη βία; Μήπως είμαστε η τελευταία γενιά ελεύθερων ανθρώπων;

 

 

 

 

«P.O. BOXUNABOMBER» των Zdrava Kamenova και Gergana Dimitrova

Επιμέλεια κειμένου: ομάδα EPOPSIS  ||  Μετάφραση: Δημήτρης Βέργαδος

Σκηνοθεσία: Σταύρος Στάγκος

Παίζουν (αλφαβητική σειρά): Ιωάννα Κανελλοπούλου, Γωγώ Καρτσάνα, Τατιάνα Άννα Πίττα, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Στράτος Σωπύλης

Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας  ||  Σκηνικά: Κατερίνα Χατζοπούλου

Κοστούμια: Χριστίνα Πανοπούλου  ||  Μουσική: Λάκης Χαλκιόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Σταύρος Στάγκος  ||  Κίνηση: Κατερίνα Φωτιάδη

 

FAUST (bartheaterArts), Αθηναΐδος 12 &Καλαμιώτου 11

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Κρατήσεις: Τηλ. 2103234095 και www.viva.gr

Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/faust/po-box-unabomber/

 

 

 

Gergana Dimitrova

Συγγραφέας, Ανεξάρτητη σκηνοθέτις θεάτρου, μεταφράστρια

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας το 2000 με μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Τέχνες και Πολιτιστικές Σπουδές (με ειδίκευση στην θεωρία του πολιτισμού), από το ErnstBuschSchoolforPerformingArts στο Βερολίνο (2005) όπου σπούδασε σκηνοθεσία Θεάτρου, και από την Εθνική Ακαδημία Θεάτρου και Κινηματογράφου στην Σόφια (2007). Εργάστηκε για 1 χρόνο σαν βοηθός σκηνοθέτης στο Staatsschauspiel στη Δρέσδη.

Σκηνοθέτησε 25 θεατρικές παραστάσεις στη Βουλγαρία και τη Γερμανία, τις πέντε από αυτές σε Κρατικά Θέατρα και τις είκοσι σε Ανεξάρτητες Σκηνές. Μετέφρασε 24 σύγχρονα έργα από τα γερμανικά στα βουλγάρικα και το θεατρικό πόνημα του Hans-ThiesLehman «PostdramaticTheatre».

Ιδρύτρια και διευθύντρια έως το 2007 του «36 Monkeys», ενός πολιτιστικού οργανισμού για την σύγχρονη εναλλακτική τέχνη και τον πολιτισμό (www.36monkeys.org), επίσης Ιδρύτρια και μέλος του «ManagingboardofACT», μια Οργάνωση για το Ανεξάρτητο Θέατρο, έως το 2009.

Έγραψε το έργο «Eva Bechstein – the night of the bats» και μαζί με την ZdravaKamenova τα έργα: «PO BOX: Unabomber», «Cinderellas Ltd» και «Welcome to Bulgaria». Υπήρξε συν-δημιουργός της Θεατρικής Εγκατάστασης «Quark Time» και διασκεύασε για τη Σκηνή τρία μυθιστορήματα. Έχει γράψει πολλά άρθρα για γερμανικά και βουλγάρικα περιοδικά. Έγραψε επίσης τοProTextproject «On-StageReadingPerformancesofNewDramainNon-TheatricalSpaces» -το οποίο έκανε ήδη 9 εκδόσεις από το 2007- και τοconceptτης παράστασης «Movimento/Variations – fiveminiaturesandaninterviewonmovement».

Το 2002 κέρδισε το Βραβείο Askeer για το ντεμπούτο της στην παράσταση «The Diary of Bridget Jones» και ήταν υποψήφια για το «MM-TV 2002 Καλύτερο Μουσικό Βίντεο» για το «MrNoOne» byGravityCo και το 2012 κέρδισε το Βραβείο IKAR για τη σκηνοθεσία και δραματουργία του έργου «POBOX: Unabomber».