Μετά τα αλλεπάλληλα sold out του πρώτου κύκλου, το εμβληματικό βικτωριανό θρίλερ για την έμφυλη ψυχολογική βία επιστρέφει για έναν νέο mini κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής.

 

 

Κάτι περίεργο συμβαίνει στο σπίτι του Τζακ και της Μπέλλα. Γιατί βασανίζονται τόσο από λεπτομέρειες της διακόσμησης του σαλονιού τους; Η υπηρέτρια είναι όντως αναιδής, ή η Μπέλλα είναι υπερβολική; Μήπως πρόκειται για παρανόηση; Ή μήπως για παράνοια; Και ποιος χτυπά την πόρτα τέτοια ώρα;

Κάθε Παρασκευή του Μαρτίου, σε ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά θέατρα της Αθήνας, γινόμαστε μάρτυρες ενός βασανιστικού γάμου στη σκιά ενός ανεξιχνίαστου εγκλήματος. Τι συμβαίνει πραγματικά και τι είναι στη φαντασία σου;

Το Φως του Γκαζιού (Gaslight) είναι ένα από τα μακροβιότερα έργα του Broadway με 1,295 συναπτές παραστάσεις. Μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη δύο φορές, με την Ίνγκριντ Μπέργκμαν να κερδίζει το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην αμερικανική εκδοχή του έργου. Ο όρος της ψυχολογίας «gaslighting», ο οποίος προέρχεται από το έργο του Χάμιλτον, χρησιμοποιείται ακόμα και  σήμερα για να περιγράψει μία από τις πιο βάναυσες μορφές ψυχολογικής βίας και χειραγώγησης.

Μετά την τεράστια ανταπόκριση του κοινού και τις εξαιρετικές κριτικές του πρώτου κύκλου, το Gaslight επιστρέφει για λίγες παραστάσεις (κάθε Παρασκευή από τις 03 έως τις 31 Μαρτίου στις 21:00) στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής.

 

 

Εισιτήρια online: https://www.viva.gr/tickets/theater/gaslight/ Κανονικό: €14

Άνεργοι / Φοιτητές / Άνω των 65 ετών: €9

 

Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής (Αγίου Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως, Κεραμεικός)

Τηλέφωνο: 210 34 25 637

 

 

Ακολουθήστε Το Φως του Γκαζιού και την Ομάδα Soνέτο:

https://www.facebook.com/omadasoneto

https://www.instagram.com/omadasoneto/

 

 

Ταυτότητα της παράστασης:

«Gaslight: Το Φως του Γκαζιού» του Πάτρικ Χάμιλτον από την Ομάδα Sονέτο

Μετάφραση – Απόδοση: Χρήστος Άνθης

Σκηνοθεσία: Άννα Ετιαρίδου

 

Ερμηνεύουν: Σοφία Ιωακειμίδη, Χρήστος Άνθης, Εβελίνα Σιγάλα, Κωνσταντίνος Καρούζος

 

Πρωτότυπη μουσική: Μανώλης Μπονιάτης

Φωτισμοί – χειρισμός κονσόλας: Σάββας Σουρμελίδης

Φωτογραφίες: Γρηγόρης Ξένος

Αφίσα /πρόγραμμα: Δημήτρης Κουμεντακάκος

Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

 

 

0