Τα Χριστούγεννα είναι η πιο λαμπρή, η πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου. Μια γιορτή που λατρεύουν μικροί αλλά και μεγάλοι. Τις μέρες αυτές το «πνεύμα των Χριστουγέννων» μας επισκέπτεται για να μας γεμίσει αγάπη και ελπίδα.

 

 

«Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» στις 23 Δεκέμβρη στις 21:00 το βραδυ θα βρίσκεται στο ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΑΣΤΡΟΝ στα Εξάρχεια!!!

 

Αγγελιοφόροι αυτού του μηνύματος φέτος,  είναι τα μέλη της θεατρικής ομάδας Αφύπνισις.

Μια ιστορία που αγαπάμε όλοι. Η παράσταση «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» βασίζεται στο γνωστό παραμύθι του Κάρολου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία». Ο τσιγγούνης και κακότροπος Εμπενίζερ Σκρούτζ απεχθάνεται τα Χριστούγεννα και τη χαρά. Για εκείνον το μόνο που έχει αξία είναι το χρήμα. Την παραμονή των Χριστουγέννων όμως, 3 πνεύματα θα τον επισκεφτούν και θα του δείξουν ότι αξία στη ζωή έχει η αγάπη και η αλληλεγγύη. Μέσα από ένα μαγικό ταξίδι ο Σκρούτζ θα αλλάξει, θα γαληνεύσει και τελικά θα δεχτεί το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ο Σκρούτζ θα πάρει ένα πολύ σημαντικό μάθημα που θα του αλλάξει τη ζωή. ‘Ένα μάθημα που μεταφέρει σε μικρούς και μεγάλους. Σε μια εποχή που οι αξίες κλονίζονται, το παραμύθι του Σκρούτζ μας επαναφέρει λίγο την ουσία.

Αυτό το μάθημα μας μεταφέρει με πολύ ωραίο τρόπο ο Γιάννης Λιλής που υπογράφει το κείμενο, τη σκηνοθεσία και την μουσική επιμέλεια. Μέσα σε 60 λεπτά, ο κύριος Λιλής και ο θίασος του καταφέρνει να  μας  δώσει μια πλούσια, απολαυστική και σε σημεία συγκινητική, ιστορία. Το έξυπνο κείμενο και το ταλέντο των ηθοποιών κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον στους μικρούς μας φίλους, καθόλη την διάρκεια της παράστασης. Και οι μεγάλοι όμως περνάνε καλά. Η ομάδα Αφύπνισις καταφέρνει να «κρατήσει» και το ενήλικο κοινό, καθώς νιώθει ότι δεν βλέπει μια παιδική παράσταση.

Η φυσική ερμηνεία του κύριου Λιλή, ο οποίος υποδύεται τον Σκρούτζ, αλλά και όλου του θιάσου κάνει την παράσταση πιο άμεση και πιο εύπεπτη. Άλλωστε, ο σκοπός είναι, το Πνεύμα των Χριστούγεννων  να μπει σε όλους τους θεατές.

«Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» ήδη έχει ταξιδέψει σε πολλά σχολεία και συλλόγους εντός και εκτός Αττικής.  Έρχονται, όμως και άλλες παραστάσεις για όλη τη διάρκεια των γιορτών για όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν.

Λεπτομέρειες για τις επόμενες παραστάσεις μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της ομάδας Αφύπνισις  στο Facebook : Αφύπνισις ομάδα θεάτρου/εργαστήρι

 

«Το Πνεύμα των Χριστουγέννων»

Συντελεστές:

Κείμενο/Σκηνοθεσία/Μουσική επιμέλεια

Γιάννης Λιλής

Ενδυματολογική/σκηνική επιμέλεια

Χρήστος Μπήλιας, Γιάννης Λιλής

Ήχος/Φώτα

Ειρήνη Καρπούζη, Χρήστος Μπήλιας

Φωτογραφία

Γιάννης Κανελλόπουλος

 

 

Παίζουν

Γιάννης Λιλής

Χρήστος Μπήλιας

Ισμήνη Τράκα

Αντωνία Πουλάκη

Βλάσσης Μανάτος

Φίλιππος Ανδριτσάκης

Ειρήνη Καρπούζη

Βασίλης Κοκοσιώτης

Γιώργος Ειρηνάκης

Νικολέτα Καμινάρη

 

 

Διάρκεια: 60 λεπτά

 

 

 

 

 

 

4