Η εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον», λίγο από την εκπνοή του έτους, σας προσκαλεί την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022 στις 23:30 στο θέατρο Φούρνος για μία μοναδική μουσικοθεατρική βραδιά αφιερωμένη στον Μπέρτολτ Μπρεχτ.

 

 

Μάνα Κουράγιο

και άλλες ιστορίες του Μπρεχτ

 

Θέατρο Φούρνος,

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στις 23:30

 

Με τους Μάνια Παπαδημητρίου και Θανάση Σαράντο

 

Έχοντας στο επίκεντρο σκηνές και τραγούδια από την εμβληματική «Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της», αλλά και έργα όπως «Οι ιστορίες του κύριου Κ», το «Ρομάντζο της Πεντάρας» αναδεικνύεται ο διαχρονικός λόγος του Μπρεχτ μέσα από μία παράσταση εν εξελίξει με ζωντανή μουσική επί σκηνής και δύο ηθοποιούς, ανοίγοντας ταυτόχρονα μια συνομιλία με το κοινό με άξονα τους πολιτικοκοινωνικούς μηχανισμούς που σκιαγραφούνται στο έργο του μεγάλου Γερμανού δραματουργού.

Η «Μάνα Κουράγιο» θα μπορούσε να είναι και η Ελλάδα του σήμερα εν μέσω μιας παγκόσμιας παλινωδίας που ενισχύει η διεθνή πολεμική ένταση και οι οικονομικές αναταράξεις που όλοι βιώνουμε. Ο λόγος του Μπρεχτ μιλά για την γενιά που πουλά απροκάλυπτα τις επόμενες γενιές για χάρη μιας εγωιστικής «επιβίωσης» όπου οι λαοί – θύματα μιας ανελέητης παγκοσμιοποίησης καταντούν έρμαιο των φασισμών, θηριωδιών, πολέμων και της οικολογικής καταστροφής. Η αντιηρωίδα του Γερμανού δραματουργού με απροσποίητο χιούμορ αποκαλύπτει στο κοινό τούς μηχανισμούς για το πώς γίνονται οι πόλεμοι, πώς λειτουργεί γενικώς η εξουσία δηλαδή θέματα που απασχολούν διαχρονικά την ανθρώπινη περιπέτεια.

Παράλληλα, στις «Ιστορίες του κυρίου Κ» μια σειρά καταστάσεις και γεγονότα όπως : η ανεργία, η λιτότητα, ο πόλεμος, η βία κτλ παίρνουν την μορφή φυσικών φαινομένων για τον μέσο άνθρωπο, ενώ στο «Ρομάντζο της Πεντάρας», ο λόγος του Μπρεχτ επικεντρώνεται στο βίο και την πολιτεία του Μακήθ, (ο οποίος επιτέλους απομακρύνεται από το εγκληματικό παρελθόν του, φορά κοστούμι και γίνεται «επιχειρηματίας», μιας και αυτό είναι πιο κερδοφόρο.

Άραγε τι είναι ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;

 

 

Ταυτότητα της παράστασης:

«Μάνα Κουράγιο και άλλες ιστορίες του Μπρεχτ»

Δραματουργική επιμέλεια-σκηνοθεσία-φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος

Με τους: Μάνια Παπαδημητρίου, Θανάση Σαράντο

Μουσικός επί σκηνής: Kωνσταντίνος Ευαγγελίδης

Φωτογραφίες-προβολές: Κωνσταντίνος Λέπουρης

Οργάνωση παραγωγής – Επικοινωνία: Ράνια Παπαδοπούλου

Παραγωγή: Ηθικόν Ακμαιότατον ΑΜΚΕ

 

Η δράση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού

 

Διάρκεια: 50 λεπτά

 

Τιμή εισιτηρίου:

8€ (κανονικό), 5€ (μειωμένο)

 

Θέατρο Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια

Για τηλεφωνικές κρατήσεις και πληροφορίες παραστάσεων:

210.64.60.748