Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει την πιο δημοφιλή ελληνική οπερέτα, τον Βαπτιστικό του Θεόφραστου Σακελλαρίδη (1883 – 1950), στο ιστορικό Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», από τις 16 Δεκεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Μέσα στο εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων, η παραγωγή αυτή του Oργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), προσκαλεί το κοινό να απολαύσει την πιο αγαπημένη ελληνική οπερέτα, με τις πασίγνωστες μελωδίες, την ανάλαφρη σάτιρα, τις ξεκαρδιστικές ιστορίες έρωτα, αγάπης και ξελογιάσματος, διαβολικών συμπτώσεων, μεταμφιέσεων, παρεξηγήσεων, και ανθρώπινων χαρακτήρων, οι οποίοι δρουν με φόντο την Αθήνα των αρχών του 20ού αιώνα και τις μάχες του ελληνικού στρατού στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
 
Ο διεθνούς ακτινοβολίας αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου, μετά τη sold-out επιτυχία του Ιδομενέα του W.AMozart, επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, για να διευθύνει ξανά τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων, και να σκηνοθετήσει αυτήν τη φορά τον Βαπτιστικό.
 
Στην παράσταση συμμετέχει ένα εξαιρετικό καστ, με σπουδαίους Έλληνες λυρικούς πρωταγωνιστές, την Άννα Στυλιανάκη, τη Χρύσα Μαλιαμάνη, τη Μαρισία Παπαλεξίου, τη Μάρθα Σωτηρίου, τον Δημήτρη Παξόγλου, τον Χάρη Ανδριανό, και τον Τάση Χριστογιαννόπουλο, αλλά και τον δημοφιλή ηθοποιό, Θανάση Τσαλταμπάση.
 
Ο Γιώργος Πέτρου σημειώνει για το έργο: «Μια Ελλάδα πλούσια, χαρούμενη, ερωτεύσιμη… μια Αθήνα πανέμορφη, ολοζώντανη με ήχους και αρώματα από τις ωραιότερες μουσικές του κόσμου: βιεννέζικα βαλς, πόλκες, μαζούρκες και τανγκό που στροβιλίζονται σε ήχο ελληνικό. Είναι η χώρα του “Βαφτιστικού” και η Αθήνα που αγαπάμε. Η θρυλική οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη “μυρίζει” Αθήνα, όπως έλεγε ο δημιουργός της πριν από 100 χρόνια. Η υπέροχη ενορχήστρωση του συνθέτη χαρίζει στο έργο μοναδικά χρώματα που συνδέουν το αριστούργημα του Σακελλαρίδη με τους ήχους του Johann Strauss, του Franz Lehár και του Jacques Offenbach κάνοντας την μουσική να διασκεδάζει, να χαμογελά και να παιχνιδίζει μέσα από απρόσμενες εκπλήξεις. Όλα αυτά, χωρίς νοσταλγία για το παρελθόν. Ο Βαπτιστικός είναι ένα έργο “σύγχρονο” που δείχνει ανοιχτά τις ομορφιές και τις παθογένειες της χώρας μας. Το παλιό γίνεται νέο γιατί η αγάπη μας για την Ελλάδα κοιτάζει μπροστά. Γιατί η πόλη μας είναι πανέμορφη. Γιατί η μουσική μας, μας ανήκει και οφείλουμε να την φροντίζουμε. Και γιατί το γέλιο είναι αντίδοτο σε όλες τις δυσκολίες. Το γλέντι λοιπόν αρχίζει…». 
 
Το ανέβασμα αυτό του Βαπτιστικού αποτελεί μία μετεξέλιξη της εξαιρετικά επιτυχημένης παραγωγής που παρουσιάστηκε το 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 
Η οπερέτα παρουσιάζεται στην αυθεντική εκδοχή της θρυλικής πρεμιέρας του 1918 με την λαμπερή ενορχήστρωση του ίδιου του Σακελλαρίδη.
 
Μουσική διεύθυνση / Σκηνοθεσία: Γιώργος Πέτρου
Σκηνικά / Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού
Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Χορογραφίες: Δήμητρα Αντωνάκη
Διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Βοηθός μαέστρος: Νίκος Λαάρης
Βοηθός σκηνοθέτης: Κωνσταντίνα Ψωμά
Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Γιάκας
 
Βιβίκα:
Άννα Στυλιανάκη (16, 18, 21, 22, 29/12)
Χρύσα Μαλιαμάνη (17, 20, 28/12)
Κική:
Μαρισία Παπαλεξίου (16, 18, 21, 22, 29/12)
Μάρθα Σωτηρίου (17, 20, 28/12)
Χαρμίδης:
Δημήτρης Πακσόγλου
Ζαχαρούλης:
Χάρης Ανδριανός
Συνταγματάρχης:
Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Κορτάσης:
Θανάσης Τσαλταμπάσης
Μαρτής:
Κωνσταντίνος Τριαντακωνσταντής
Χορευτές:
Δήμητρα Αντωνάκη
Αντώνης Στρούζας
 
Χορωδοί με αλφαβητική σειρά:
Ιωάννα Βρακατσέλη, Αντώνης Δήμου, Σταύρος Ζουλιάτης, Σοφία Καρβουνά, Γιάννης Μανιατόπουλος, Μαρία Μαυρομμάτη, Νίκος Μπογιατζής, Κάνδια Μπουζιώτη, Γιώργος Μωραΐτης, Σταμάτης Πακάκης, Δέσποινα Ρεβίθη, Δήμητρα Σταφέτα
 
Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Αθηναίων
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ:
 
https://www.dropbox.com/scl/fo/qul8dsid2rhgluc6q748y/h?dl=0&rlkey=l72l6ry420agjx5d5rg8q9v0m

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Θέσεις Περιορισμένης ορατότητας €5
Δ’ Ζώνη (φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών):€10
Γ’ Ζώνη €15
Β’ Ζώνη €20
Α’ Ζώνη €25
Διακεκριμένη Ζώνη €40
Προεδρικό Θεωρείο €50

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
https://www.ticketservices.gr/event/o-vaptistikos-theatro-olympia/?lang=el

Πώληση εισιτηρίων θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης στο θέατρο.

 

 

Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»
Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων
  
16, 17, 18, 20, 21, 22, 28 και 29 Δεκεμβρίου
 
Ο ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΣ
 
Θεόφραστος Σακελλαρίδης
   
Οπερέτα σε τρεις πράξεις