Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το αστυνομικό μυθιστόρημα της Χρύσας Σπυροπούλου “Ταραγμένα νερά”.

Η ησυχία της λίμνης διαλύεται. Μια γυναίκα εξαφανίζεται. Ατύχημα ή έγκλημα; Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα βυθισμένο στην ομίχλη των ατμοσφαιρικών τοπίων της Βόρειας Ελλάδας.

Η Σάρα, συγγραφέας και σεναριογράφος, κάνει διακοπές μαζί με τον φίλο της στο ξενοδοχείο «Το μαργαριτάρι της λίμνης», στην όχθη της λίμνης Δοϊράνης. Ώσπου χάνονται τα ίχνη της όταν πηγαίνει να κολυμπήσει στα ανοιχτά.
Ο αστυνόμος Ηλιού και η βοηθός του, η υπαστυνόμος Γεωργίου, που βρίσκονται εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη για λόγους υπηρεσιακούς, αναλαμβάνουν την υπόθεση. Ηθελημένη εξαφάνιση; Ατύχημα; Ή εγκληματική ενέργεια; Οι δύο θάνατοι που ακολουθούν περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα και οι υποψίες στρέφονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος της Σάρας. Όμως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, και τα σκοτεινά κίνητρα των πρωταγωνιστών έχουν βαθιές ρίζες…
 
Η βοηθός του Αλέκου Ηλιού, του αστυνόμου που ανέλαβε την έρευνα για τον εντοπισμό της Σάρας, σημείωνε όσα θεωρούσε ενδιαφέροντα από αυτά που άκουγε. Ο Ηλιού τούς ρωτούσε διακριτικά πού βρισκόταν ο καθένας την ώρα της εξαφάνισης της γυναίκας. Ακούστηκαν έντονες διαμαρτυρίες από όλους. «Αυτό μας έλειπε, να θεωρούμαστε ύποπτοι!» είπαν με μια φωνή.
«Επιτέλους, κάτι συνέβη και ταράχτηκαν τα ήσυχα νερά της λίμνης μας! Τι πλήξη να συναντάς πάντα τους ίδιους τύπους σ’ αυτό το ξενοδοχείο! Έχουμε να λύσουμε ένα μυστήριο. ∆εν λέω… λυπάμαι γι’ αυτό που συνέβη. Κρίμα στην κοπέλα! Την έβλεπα κάθε χρόνο εδώ. Έξυπνη και αινιγματική θα έλεγα ότι ήταν» ακούστηκε να λέει μια κυρία από τις ενοίκους. Κανείς δεν της έδωσε σημασία.
απόσπασμα από το βιβλίο

 
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 

0