Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών  διοργανώνει το 2ο Πανόραμα Ταινιών Μικρού Μήκους.

 

 

 

 

 

Η ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών αναφέρει πως και αυτή τη χρονιά το σωματείο των σκηνοθετών δίνει ξανά βήμα προβολής στους νέους Έλληνες δημιουργούς του παρόντος και του μέλλοντος. Να σημειωθεί πως για την Εταιρεία η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο καθώς συμπληρώνει 50 χρόνια δημιουργικής δράσης.  

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

 

 

Η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών  διοργανώνει το 2ο Πανόραμα Ταινιών Μικρού Μήκους, μετά την επιτυχημένη περσινή εκδήλωση ένα δυναμικό φεστιβάλ έρχεται και πάλι φέτος να προστεθεί στον κινηματογραφικό χάρτη της Αθήνας.

 

Και σε αυτήν τη διοργάνωση του Πανοράματος, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών δίνει ξανά βήμα προβολής στους νέους Έλληνες δημιουργούς του παρόντος και του μέλλοντος, τιμώντας τα 50 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία της το 1973.  Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί το διάστημα από Πέμπτη 30 Νοεμβρίου  έως Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στο ιστορικό νεοκλασικό κτίριο «Νίκος Κούνδουρος»,  στέγη της Ε.Ε.Σ, επί των οδών Τοσίτσα 11 και Σπύρου Τρικούπη 22, στα Εξάρχεια. 

 

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην ανακαινισμένη, ψηφιακά εξοπλισμένη αίθουσα προβολών της Εταιρείας, με ελεύθερη είσοδο.

 

Θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους παραγωγής 2022-2023, παρουσία των δημιουργών τους. Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό των προβληματισμών και των θεματικών που αφορούν τους νέους σκηνοθέτες πάντα. 

 

Ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation και σπουδαστικές ταινίες, θα συμμετέχουν χωρίς αποκλεισμούς, ώστε να συναντηθεί το βλέμμα των δημιουργών με τους θεατές τους.

Αφορμή για το Φεστιβάλ αποτελεί η πεποίθηση μας πως ο ελληνικός Kινηματογράφος και ιδιαίτερα οι νέες γενιές κινηματογραφιστών έχουν πάντα ανάγκη στήριξης και ενθάρρυνσης.

 

Ιδιαίτερα, μετά την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας στον οπτικοακουστικό χώρο, που απελευθέρωσε τους νέους σκηνοθέτες από οικονομικές πιέσεις, γίνεται πλέον πιο εύκολη η πρόσβασή τους στη κινηματογραφική δημιουργία. Παράλληλα όμως, το πλήθος των ταινιών μικρού μήκους που παράγεται στην Ελλάδα σήμερα είναι ανέφικτο να προβληθεί εξ ολοκλήρου στις ήδη υπάρχουσες διοργανώσεις.

 

Ως εκ τούτου, η ανάγκη ενός Πανοράματος από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, τον κατεξοχήν φορέα έκφρασης των σκηνοθετών, αποτελεί μονόδρομο .

 

Στη λήξη του Πανοράματος, η Κριτική Επιτροπή θα απονείμει βραβεία σκηνοθεσίας για την ενθάρρυνση των νέων δημιουργών. Η γλυπτική σύνθεση των βραβείων ανήκει στην κορυφαία γλύπτρια Ασπασία Παπαδοπεράκη. Μια σύνθεση της ίδιας γλύπτριας θα δοθεί τιμητικά σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ

 

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ