Η νέα ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα, με τίτλο «DODO» θα προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στην ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136).

 

 

 

 

Το «DODO» ξεκίνησε τις κινηματογραφικές του πτήσεις από το φετινό φεστιβάλ Καννών και πρόσφατα προβλήθηκε με επιτυχία στο Φεστιβάλ Θεσ/κης.

 

Τώρα που η ταινία συναντάει στις σκοτεινές αίθουσες τους θεατές, επιθυμούμε να προβάλλεται με όρους καθολικής προσβασιμότητας.

Έτσι λοιπόν από την ερχόμενη Δευτέρα (14/11) μέχρι την Τετάρτη (16/11) οι προβολές των 19.00 και των 21.00 στην Αίθουσα 1 θα πραγματοποιούνται με ειδικούς υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

 

 

Παίζουν: Σμαράγδα Καρύδη, Άκης Σακελλαρίου, Τζεφ Μοντάνα, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Νίκος Γκέλια, Τζομάνα Αλχασάν, Άγγελος Παπαδημητρίου, Κρις Ραντάνοφ, Μαριέλλα Σαββίδου, Πολύδωρος Βογιατζής, Αχμάντ Κοντάρ, Τζώρτζης Παπαδόπουλος, Άννα Τζορτζίκια, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Πάνος Χ. Κούτρας

Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου

Συμπαραγωγοί: Μαρί Πιερ Μασιά, Κλερ Γκαντέα, Τζόσεφ Ρούσουπ, Βαλερί Μπουρνοβίλ, Κωνσταντίνος Μωριάτης, Πάνος Χ. Κούτρας

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ολυμπία Μυτιληναίου

Σκηνογραφία: Ελενα Βαρδαβά

Κοστούμια: Εύα Γουλάκου

Μουσική: Delaney Blue

Παραγωγή: 100% Synthetic Films LTD (Ελλάδα), MPM Film SARL (Γαλλία), Τarantula Belgique SCRL (Βέλγιο), Pan Entrtainment SA – ΕΡΤ ΑΕ – Στέγη – Ιδρυμα Ωνάση (Ελλάδα)

 

 

Ένα παράξενο πουλί που έχει εξαφανιστεί από τον πλανήτη, θα εμφανιστεί σε μια πολυτελή κατοικία, στην καρδιά των γαμήλιων προετοιμασιών, καθώς μια μεγαλοαστή  οικογένεια παντρεύει τη μοναχοκόρη, σε μια προσπάθεια να γλιτώσει την οικονομική καταστροφή. Μέσα στις επόμενες μέρες, το άκακο και φοβισμένο Ντόντο θα νιώσει παγιδευμένο και θα καθορίσει τις εξελίξεις. Τα όρια ανάμεσα στη λογική και την τρέλα θα δοκιμαστούν και η κατάσταση θα βγει σύντομα εκτός ελέγχου.

 

Το σενάριο και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Πάνος Κούτρας (Στρέλλα, Xenia), ο οποίος επιστρέφει με μια δραμεντί κωμικών καταστάσεων.

 

 

1