Η ταινία «Beetlejuice Beetlejuice», ο πολυαναμενόμενος Σκαθαροζούμης του Τιμ Μπάρτον, θα ανοίξει το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, φέρνοντας στο κόκκινο χαλί του Λίντο πολλούς αστέρες του Χόλιγουντ.

Η συνέχεια της αρχικής κλασικής κωμωδίας τρόμου του Μπάρτον του 1988 θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού στις 28 Αυγούστου, δίνοντας στην 81η διοργάνωση του φεστιβάλ μια λαμπερή έναρξη, αφού παρόντες θα είναι , εκτός του Τιμ Μπάρτον οι Μάικλ Κίτον, Γουινόνα Ράινερ και Τζένα Ορτέγκα και η Μόνικα Μπελούτσι.

Beetlejuice

«Η Μπιενάλε της Βενετίας έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την παγκόσμια πρεμιέρα ενός έργου που διαθέτει μια εκπληκτική εναλλαγή δημιουργικής φαντασίας και ενός συναρπαστικού ρυθμού παραισθήσεων» ανέφερε σε δήλωσή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.

Το φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο νησί Λίντο της πόλης της λιμνοθάλασσας, θα διαρκέσει από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, με τη Γαλλίδα Ιζαμπέλ Ιπέρ να ηγείται της κριτικής επιτροπής του κύριου διαγωνιστικού τμήματος.