Μια cult ταινία ήταν αυτή που έδωσε ώθηση στην καριέρα του George Clooney.

 

Το 1997, ο ηθοποιός βρισκόταν στην αρχή της δόξας του, καθώς εκείνη τη χρονιά έκανε την μετάβαση από την επιτυχημένη ιατρική τηλεοπτική σειρά Ε.R. στη μεγάλη οθόνη με ρόλους στις ταινίες «The Peacemaker» και «One Fine Day». Ακόμα ένα κινηματογραφικό πρότζεκτ στο οποίο συμμετείχε ήταν η μεταφορά του διάσημου κόμικ «Batman & Robin» στη μεγάλη οθόνη, το οποίο δεν κατάφερε να αποσπάσει καλές κριτικές και δεν είχε επιτυχία.

 

Η εν λόγω αποτυχία θεωρείται και «υπεύθυνη» για τα 8 χρόνια που ο Batman απείχε από τις κινηματογραφικές αίθουσες, μέχρι που ο Christopher Nolan ανέλαβε την παραγωγή «Batman Begins».

 

Ωστόσο, για τον Clooney η ταινία «Batman & Robin», σημάδεψε την κινηματογραφική του πορεία, όπως παραδέχτηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Hollywood Reporter. «Είναι εύκολη επιλογή. Το ″Batman & Robin″», απάντησε όταν τον ρώτησαν ποία από τις ταινίες που συμμετείχε είχε τη μεγαλύτερη επίδραση στην μετέπειτα εξέλιξή του.

 

 

 

«Σοβαρολογώ. Μέχρι πριν την ταινία, ήμουν ένας ηθοποιός που εστίαζε μόνο στην εύρεση κάποιας εργασίας. Μετά την αποτυχία αυτής ταινίας, κατάλαβα ότι έπρεπε να επιλέξω τις ταινίες στις οποίες συμμετείχα, όχι μόνο το ρόλο που υποδυόμουν. Οι επόμενες ταινίες μου ήταν οι: ″Out of Sight″, ″Three Kings″ και ″O Brother, Where Art Thou?″», είπε ο Clooney συμπληρώνοντας «Έχω την τάση να βλέπω παλαιότερες δουλειές μου γιατί πάντα παρατηρείς πράγματα που έχασες».

 

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, τόσο για το Batman όσο και για την πορεία του Clooney.

 

Πηγή

 

0