Ο Νικ Παρκ, δημιουργός των ταινιών κινουμένων σχεδίων “Σον το Πρόβατο”, “Οι κότες το ΄σκασαν” και “Γουάλας και Γκρόμιτ”, παρουσιάζει την καινούρια του παιδική ταινία με τίτλο “Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων”.

Η ταινία θα ταξιδέψει τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θεατές μεταξύ της Παλαιολιθικής Εποχής και της Εποχής του Χαλκού. Η ιστορία μας τοποθετείται στις απαρχές του κόσμου, όταν ακόμη κατοικούσαν στην Γη προϊστορικά πλάσματα και μαλλιαρά μαμούθ.

Ο Νταγκ ένας πρωτόγονος άνθρωπος, ζει μαζί με τη φυλή του στην κοιλάδα και λατρεύει το κυνήγι κουνελιών. Μια νύχτα, οι ισορροπίες της φυλής διαταράσσονται όταν ο ισχυρός Λόρδος Μπουθ έρχεται στην κοιλάδα με σκοπό να την κατακτήσει. Έχοντας ως βοηθό του το πιστό κατοικίδιό του, τον Χόγκνομπ, ο Νταγκ θα προσπαθήσει να ενώσει όλη τη φυλή απέναντι στην εχθρική απειλή του Λόρδου Μπουθ. Αποφασίζει να ταξιδέψει μέχρι την πόλη στην οποία ζει ο Λόρδος Μπουθ προκειμένου να βρεθεί μια λύση, ώστε να σώσει το σπίτι του και να επανέλθει έτσι η ισορροπία στη φυλή.

Ο Νικ Παρκ έχει βραβευτεί με Όσκαρ συνολικά 4 φορές. Τα τρία του Όσκαρ αφορούσαν σε παιδικές ταινίες μικρού μήκους (“Creature Comforts” το 1991,“The Wrong Trousers” το 1994, και “A Close Shave” to 1996), ενώ το 2006 κέρδισε το 4ο Όσκαρ για την Καλύτερη Παιδική Ταινία της χρονιάς με τίτλο “The Curse of the Were – Rabbit”, το οποίο μοιράστηκε με τον συνεργάτη του Στιβ Μποξ.

“Ο Άνθρωπος των Σπηλαίων” ξεκίνησε να παίζεται στις 1 Φεβρουαρίου 2018.

 

Σκηνοθεσία: Νικ Παρκ

 

Σενάριο: Μαρκ Μπάρτον

 

Με τις φωνές των: Νίκος Αξιώτης, Κώστας Δαρλάσης, Δημήτρης Μακαλιάς, Ηλίας Ζερβός, Έβελυν Ασουάντ, Δαυίδ Μαλτέζε

 

Παραγωγή: Νικ Παρκ, Ρίτσαρντ Μπικ, Πίτερ Λορντ, Κάρλα Σέλεϊ, Ντέιβιντ Σπρόξτον

 

Είδος: Κινούμενα σχέδια, Οικογενειακή, Περιπέτεια

 

Διανομή: Odeon

 

0