Οσκαρικές, φεστιβαλικές και άλλες ταινίες βγαίνουν  στους κινηματογράφους.

Ο Σπόρος μιας Αγάπης (Return to Dust), Λι Ρουιτζούν

Ο Σπόρος μιας Αγάπης

Η ιστορία της Μα και του Κάο, δύο μεσηλίκων που βιώνουν μοναξιά και αναγκάζονται να παντρευτούν. Αντιμετωπίζοντας τις αντιξοότητες της φύσης και της ζωής στη φάρμα, το ζευγάρι προσπαθεί να κατανοήσει τους κύκλους της γης και να βρει αρμονία εν μέσω των αλλεπάλληλων προκλήσεων της καλλιέργειας. Παράλληλα, η μεταξύ τους σχέση ξεκινά ν’ ανθίζει και να αποφέρει καρπούς.

Επίσημη Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2022.

 

 

Κορσές (Corsage), Μαρί Κρόιτσερ

Κορσές / Corsage» της Μαρί Κρόιτσερ

Τα Χριστούγεννα του 1877, η Σίσσυ γιορτάζει τα 40α γενέθλιά της. Ως Πρώτη Κυρία της Αυστρίας και σύζυγος του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ Α’, δεν της επιτρέπεται να εκφράζεται και πρέπει να παραμείνει για πάντα η όμορφη νεαρή αυτοκράτειρα. Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις προσδοκίες, ακολουθεί ένα αυστηρό καθεστώς νηστείας, άσκησης, χτενίσματος και καθημερινής μέτρησης της μέσης.

 

Πνιγμένη από αυτές τις συμβάσεις, πεινασμένη για γνώση και ζωή, η Σίσσυ επαναστατεί όλο και περισσότερο ενάντια σε αυτή την εικόνα.

 

Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Λονδίνου. Επίσημη υποψηφιότητα της Αυστρίας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2023.

Το Μενού (The Menu), Μαρκ Μάιλοντ

Το Μενού

Ένα νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί για να γευματίσει σε ένα πριβέ εστιατόριο όπου ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού, με μερικές εκπλήξεις που σοκάρουν.

Ο σκηνοθέτης επεισοδίων του «Game of Thrones» και του «Succession» σε μια κωμωδία γαστριμαργικού τρόμου.

Μπάρντο: Το Ψευδές Χρονικό ενός Σωρού Αλήθειες (Bardo: False Chronicle of a Handful of Truths), Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτο

Μπάρντο": Τι συμβαίνει όταν οι σκηνοθέτες εμπνέονται από... - Athinorama.gr

Tο προσωπικό και συγκινητικό ταξίδι του Σιλβέριο, ενός διάσημου Μεξικανού δημοσιογράφου και δημιουργού ντοκιμαντέρ που ζει στο Λος Άντζελες, ο οποίος, έχοντας κερδίσει ένα διεθνές βραβείο μεγάλου κύρους, νιώθει την ανάγκη να επιστρέψει στην πατρίδα του, χωρίς να περιμένει ότι αυτό το απλό ταξίδι θα τον ωθήσει σε ένα υπαρξιακό όριο.

Οι αναμνήσεις και οι φόβοι του ξετυλίγονται και διαπερνούν το παρόν του, γεμίζοντας την καθημερινότητά του με μια αίσθηση αμηχανίας και απορίας. Με συγκίνηση και άφθονο γέλιο, ο Σιλβέριο έρχεται αντιμέτωπος με καθολικά αλλά πολύ προσωπικά ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα, την επιτυχία, τη θνητότητα, την ιστορία του Μεξικού και τους βαθιά συναισθηματικούς οικογενειακούς δεσμούς που μοιράζεται με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Πράγματι, τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος σε αυτούς τους τόσο παράξενους καιρούς;

To αυτοβιογραφικό φιλμ του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, πριν το Netflix για λίγες εβδομάδες στις αίθουσες.

Στο Σύρμα, Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Το 1948, ο Δημήτρης ανάμεσα σε άλλους αγωνιστές, εξορίζεται στην Μακρόνησο. Εκεί, ο σκληρός βασανιστής Κοθράς προσπαθεί μάταια να τον «σπάσει» ώστε να υπογράψει δήλωση. Μετά από 10 χρόνια κι ενώ καθένας τους νομίζει τον άλλο νεκρό, συναντιούνται τυχαία στο παγκάκι ενός πάρκου.

Πέρα από την έκπληξη που θα νιώσουν αμφότεροι και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, σιγά σιγά θα ανακαλύψουν ότι η ζωή τους έχει παίξει κι ένα απρόσμενο παιχνίδι.

Η ταινία του Λεωνίδα Παπαδόπουλου βασισμένη στο θεατρικό έργο του Αντώνη Κατσά.

Στο Σύρμα πληροφορίες για την ταινία - Athinorama.gr

0