Τα γιορτινά της φόρεσε η Αθήνα για τα φετινά, εντελώς διαφορετικά Χριστούγεννα λόγω της πανδημίας. Συνεργεία του Δήμου τις τελευταίες ημέρες εργάζονταν πυρετωδώς προκειμένου να μπουν οι τελευταίες πινελιές στον στολισμό της πρωτεύουσας, ενόψει της εορταστικής περιόδου.

 

Παρόλο που αυτά τα Χριστούγεννα η κίνηση στους αθηναϊκούς δρόμους δεν θα θυμίζει σε τίποτα προηγούμενες χρονιές, αφού λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει, κεντρικοί δρόμοι, πλατείες, αλλά και μικρές γωνιές του κέντρου έχουν γεμίσει με λαμπιόνια, δημιουργώντας μια ευχάριστη εικόνα στα μάτια των πολιτών εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.

 

Lockdown με άρωμα Χριστουγέννων στο κέντρο της Αθήνας

Η αρχή έγινε με την πλατεία Συντάγματος. Στην «καρδιά» της πρωτεύουσας τοποθετήθηκε ένα φυσικό δέντρο 15 μέτρων από το Καρπενήσι. Μαζί με την τσιμεντένια βάση του φτάνει τους 30 τόνους. Παράλληλα πέριξ της πλατείας τοποθετήθηκαν πάνω από 10.000 λαμπιόνια σε διάφορα χρώματα, αλλά και κατακόκκινα αλέξανδρινά, τα λεγόμενα «λουλούδια των Χριστουγέννων».

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης έχει δεσμευτεί ότι την φετινή χρονιά δεν θα στολιστεί μόνο το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας θα στολιστούν 29 χριστουγεννιάτικα δέντρα.

 

Φωτογραφία: iefimerida.gr
Φωτογραφία: iefimerida.gr

 

Εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές στην πλατεία Ομονοίας

Ωστόσο, αυτό που τράβηξε αμέσως τα βλέμματα των περισσότερων πολιτών ήταν ο χριστουγεννιάτικος στολισμός στην πλατεία Ομονοίας. Η ιστορική πλατεία των Αθηνών μετά από αρκετά χρόνια έλαμψε ξανά, ξυπνώντας μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της. Πλάι στο νέο σιντριβάνι που σηματοδοτεί τη «νέα εποχή» της πλατείας τοποθετήθηκε ένα τεχνητό δέντρο ύψους 15 μέτρων.

 

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφία: INTIMENEWS

 

Οι εικόνες που ήρθαν στη δημοσιότητα από την φωταγώγησή του είναι πραγματικά εντυπωσιακές. «Αρκετά χρόνια δεν είχαμε πλατεία και αρκετά έλειψε το φως από όλη την περιοχή. Σε αυτά τα ιδιαίτερα Χριστούγεννα, έχουμε ξανά την πλατεία Ομονοίας με τον στολισμό που της πρέπει», έγραψε στα social media o δήμαρχος Αθηναίων παραθέτοντας εικόνες από τον μοναδικό στολισμό.

 

Μια «θάλασσα» από αστέρια στην Πανεπιστημίου

Με τον περσινό στολισμό της Πανεπιστημίου για τα Χριστούγεννα να μην έχει και τόση επιτυχία, κατά τα λεγόμενα των πολιτών, την φετινή χρονιά η δημοτική αρχή αποφάσισε να γεμίσει την πολυσύχναστη οδό των Αθηναίων με φωτεινά αστέρια. Στα social media μετά την πρώτη φωταγώγηση της Πανεπιστημίου τα σχόλια στην πλειοψηφία τους ήταν θετικά….

 

Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
Φωτογραφία: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

 

Σημειώνεται ότι τελευταία θα φωταγωγηθεί η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας.

 

Πηγή

 

 

0