Το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στολίστηκε και μας περιμένει να το επισκεφθούμε.  

Ο Δεκέμβριος αναμένεται να είναι ένας μήνας γεμάτος φως, μελωδία, τη μαγεία των παραμυθιών και πολλών γλυκών αναμνήσεων.

Το πρώτο κάλεσμα

Σάββατο πρώτη Δεκεμβρίου. Λίγο πριν τις έξι το απόγευμα και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει να υποδέχεται επισκέπτες όλων των ηλικιών. Όλοι συγκεντρώθηκαν για έναν και μοναδικό λόγο: να είναι παρόντες τη στιγμή που το Χριστουγεννιάτικο Φως «θα πλημμυρίσει» το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: 3, 2, 1! Τρία πολύ ψηλά χριστουγεννιάτικα δέντρα φώτισαν στο κέντρο της Αγοράς μαζί με τα ογδόντα δέντρα κατά μήκος του καναλιού. Ο ηθοποιός και οικοδεσπότης της ιδιαίτερης βραδιάς, Γιώργος Νανούρης, έδωσε τη σκυτάλη στην Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνή, η οποία γέμισε υπέροχες μελωδίες ολόκληρο το χώρο.

Η χριστουγεννιάτικη διάθεση συνεχίστηκε στο Παγοδρόμιο, όπου ο καθένας μπορούσε να απολαύσει τους ταλαντούχους αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων. Ήχοι συνόδευαν τη βραδιά μέχρι το τέλος της αλλά και τον κόσμο που περιπλανήθηκε σε όλο το Κέντρο Πολιτισμού.

«Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ»

Και αυτή ήταν μόνο η αρχή! Εκδηλώσεις, ξεχωριστές εγκαταστάσεις και ακόμη περισσότερες εκπλήξεις περιμένουν όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Φωτεινά μπαλόνια που αιωρούνται, τριγωνικές πύλες με αισθητήρες κίνησης που αναβοσβήνουν και παράγουν ήχους, φωτεινοί κύκλοι που έχουν τοποθετηθεί μέσα στη βλάστηση και θυμίζουν αγρογλυφικά! Μπορείτε να περιηγηθείτε ανάμεσα σε αυτές τις δημιουργίες, να συμμετάσχετε ενεργά και να αποτυπώσετε τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις σας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος. Ωστόσο, ορισμένες προτάσεις ψυχαγωγίας ζητούν, για την αποφυγή πολύωρης αναμονής, την ηλεκτρονική προεγγραφή στον επίσημο ιστότοπο SNFCC.org. Μία από αυτές είναι το Παγοδρόμιο, το οποίο είναι διαθέσιμο καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Η παραμονή σε αυτό επιτρέπεται για 40 λεπτά, γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε το!

Το αποκορύφωμα – Σχέδια για Πρωτοχρονιά;

Η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα τους βρει όλους ξανά εκεί με ένα εξίσου εντυπωσιακό πρόγραμμα. Νότες από Μότσαρτ, Μπολερό και Ραβέλ θα ταξιδέψουν στη χώρα μας μέσω της απευθείας μετάδοσης της παραδοσιακής συναυλίας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου. Ο Mario Biondi, ο Ιταλός τραγουδιστής της soul-jazz, θα συνεχίσει το μοναδικό ταξίδι στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος. Το καλωσόρισμα του νέου έτους προβλέπεται να είναι πολύ δυναμικό με πυροτεχνήματα και ακόμη περισσότερη μουσική από τον διεθνούς φήμης DJ, Huey Morgan.  

Για να ενημερωθείτε για το πλούσιο πρόγραμμα, επισκεφθείτε την επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:  https://www.snfcc.org/default.aspx?lang=el

1