, Αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι με τον Παντελή Μπουκάλα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στην εκδήλωση που κλείνει την όγδοη περίοδο των ποιητικών συναντήσεων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το «Με τα λόγια (γίνεται)» παρουσιάζουν βραδιά αφιερωμένη στο δημοτικό τραγούδι με τον μελετητή και ποιητή Παντελή Μπουκάλα.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

 

Τι είναι αυτό που ακόμα συναρπάζει στους στίχους κάποιων δημοτικών τραγουδιών, έστω κι όταν λείπει η μουσική τους, καθώς και οι συνθήκες που τα γέννησαν; Την απάντηση επιχειρεί να δώσει ο βραβευμένος μελετητής τους, ποιητής, κριτικός και μεταφραστής, Παντελής Μπουκάλας. Στην εκδήλωση, επιλέγει, παρουσιάζει και σχολιάζει δημοτικά τραγούδια των οποίων η ποιητική έκφραση εκπλήσσει και συγκινεί ακόμη και σήμερα. Διαβάζει ο Παναγιώτης Ιωαννίδης.

 

, Αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι με τον Παντελή Μπουκάλα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

 

Ο Παντελής Μπουκάλας ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά το 1979. Έχει εκδώσει πολλές ποιητικές συλλογές και το 2010 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για το βιβλίο του Ρήματα (εκδ. Άγρα). Τιμήθηκε στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας του 2017 με το βραβείο Δοκιμίου – Κριτικής για το έργο του Όταν το ρήμα γίνεται όνομα: Η «αγαπώ» και το σφρίγος της ποιητικής γλώσσας των δημοτικών (εκδ. Άγρα). Ο τίτλος αποτελεί τον πρώτο τόμο της προαλειφόμενης δεκάτομης μελέτης του για το δημοτικό τραγούδι, με γενικό τίτλο Πιάνω γραφή να γράψω….Δοκίμια για το δημοτικό τραγούδι. Ο δεύτερος τόμος της σειράς, που ήδη κυκλοφορεί, τιτλοφορείται Το αίμα της αγάπης – Ο πόθος και ο φόνος στη δημοτική ποίηση (εκδ. Άγρα).

 

 

Με τα λόγια (γίνεται)

Το δημοτικό τραγούδι ως

ποίηση σήμερα

 

Ημερομηνία      

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, 19:30

 

 

Διεύθυνση         

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Αθήνα

, Αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι με τον Παντελή Μπουκάλα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

 

 

Είσοδος               

Eίσοδος ελεύθερη

 

 

Πληροφορίες   

Με τα λόγια (γίνεται), www.facebook.com/me.ta.logia.ginetai | http://metalogiaginetai.blogspot.gr

 

0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *