Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στην  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με ποικίλες δράσεις που υλοποιούνται από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

 

Το  φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας εκφράζει τον φιλόδοξο στόχο για μια Ευρώπη ουδέτερη ως προς τις εκπομπές άνθρακα ως το 2050, όπως ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von de Leyen. Με το σύνθημα “Μετακινήσου υπεύθυνα!” οι φετινές δράσεις του ΚΠΙΣΝ στα Mobility Actions της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας αφορούν σε όλους τους τρόπους μετακίνησης: ποδήλατο, περπάτημα, μέσα μαζικής μεταφοράς.

 
Συζήτηση: Επιχειρήσεις φιλικές προς το ποδήλατο

Στο επίκεντρο της φετινής συζήτησης με θέμα “Επιχειρήσεις φιλικές προς το ποδήλατο” (Cycle Friendly Employer) βρίσκεται η ενίσχυση της χρήσης του ποδηλάτου από επιχειρήσεις και εργαζομένους με στόχο την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Επιτροπή Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και στοχεύει στην ανάδειξη ενός πιο ορθολογικού και βιώσιμου τρόπου ζωής μέσα από τη χρήση του ποδηλάτου από και προς την εργασία. Στο πλαίσιο της συζήτησης θα παρουσιαστούν οι τάσεις της ευρωπαϊκής αγοράς ως προς αυτή την κατεύθυνση, η πλευρά των ίδιων των επιχειρήσεων, θα συζητηθούν θέματα εργατικής νομοθεσίας, αλλά και θα ακουστούν προτάσεις για το πώς μια επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορεί να γίνει περισσότερο “Cycle Friendly”.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από και προς την αγγλική γλώσσα.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που εντάσσεται παράλληλα στα Sustainable Talks της Επιτροπής Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
 
Τετάρτη 16/09 | 19.00-20.30
ΘΟΛΟΣ

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

 

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στην ιστοσελίδα: snfcc.org/CyclingforBusiness, στη σελίδα στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ στο YouTube.
 
 

Περπατήστε και ποδηλατήστε μαζί μας

Το περπάτημα είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να ανακαλύψουμε ξανά την πόλη μας αλλά και να εντάξουμε την ήπια άσκηση στην καθημερινότητά μας.
Οι φετινές βόλτες του ΚΠΙΣΝ έχουν ως στόχο να μας δείξουν πόσα μπορεί κάποιος να ανακαλύψει σε μια βόλτα με το ποδήλατο και περιλαμβάνουν ιστορικές πληροφορίες καθώς και παρουσίαση των ευκαιριών για βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι διαδρομές είναι:

Περπάτημα

1,5 ώρα  (έως 10 άτομα)
Παρασκευή 18/09 | 19.00–20.30
ΚΠΙΣΝ – Φάληρο/Εκβολές του Κηφισού

Δευτέρα 21/09 | 19.00–20.30
ΚΠΙΣΝ – Φλοίσβος

Για ηλικίες 15 ετών και άνω

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Ποδήλατο

2 ώρες  (έως 30 άτομα)
ΚΠΙΣΝ – Κέντρο Αθήνας

Κυριακή 20/09 | 19.00–21.00

Για ηλικίες 15 ετών και άνω
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

 
 
Ε-Bikes – Το μέλλον είναι ηλεκτρικό
 
Όταν οι αποστάσεις γίνονται μεγαλύτερες, οι κλίσεις πιο έντονες ή απλώς όταν κάποιος επιθυμεί να ιδρώνει λιγότερο, η επιλογή ενός ποδηλάτου με ηλεκτρική υποβοήθηση είναι το ζητούμενο.
Ειδικά φέτος, που το Υπουργείο Περιβάλλοντος δίνει κίνητρα για την αγορά τέτοιων ποδηλάτων, είναι σημαντικό να γνωρίσει κάποιος τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά τους.

Σάββατο 19/09
Κυριακή 20/09
17.00–21.00

Για ενήλικες
Έως 10 συμμετοχές ανά 20’

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

 

 
 
Παράλληλες δράσεις

Τα shuttle bus του ΚΠΙΣΝ συμμετέχουν στην ΕΕΚ

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως είναι τα λεωφορεία, αποτελούν έναν από τους πιο οικολογικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη.
Τα λεωφορεία του ΚΠΙΣΝ είναι ένας οικολογικός, οικονομικός και πρακτικός τρόπος να επισκέπτεται κάποιος το ΚΠΙΣΝ. Και φέτος τα λεωφορεία συμμετέχουν στην ΕΕΚ αναδεικνύοντας αυτό το ρόλο τους!

Ποδήλατο στην πόλη

Κατά τη διάρκεια της ΕΕΚ, παράλληλα με τις ειδικές θεματικές εκδηλώσεις, το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει ψηφιακά, μέσα από το κανάλι του στο YouTube και τη σελίδα του στο Facebook, μία καθημερινή μίνι σειρά από βίντεο γυρισμένα στους χώρους του με θέμα την αστική ποδηλασία. 

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Cities for Cycling

0