Οι Εκδόσεις Πατάκη σε συνεργασία με την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων (Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου / Δήμος Αθηναίων) σας προσκαλούν σε έναν περίπατο με τη Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου.

 

Οι συμμετέχοντες στη διαδρομή θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν μαζί με τη Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου στην περιοχή των Εξαρχείων όπου γεννήθηκε και έζησε τα χρόνια της Κατοχής. Ξεκινώντας από την οδό Ακαδημίας και ανηφορίζοντας ως τον λόφο του Στρέφη, θα σταθούν σε ιστορικά σημεία της διαδρομής με παράλληλες αναγνώσεις από τα βιβλία «Ο καιρός της σοκολάτας» και «Τραγούδι για τρεις» που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου». Οι Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου ξεκίνησαν από τον Απρίλιο κερδίζοντας αμέσως τη θερμή συμμετοχή του κόσμου! Συγγραφείς, επαγγελματίες του βιβλίου και επιστήμονες, μας ξεναγούν σε γειτονιές και διαδρομές της Αθήνας που είτε έγιναν σκηνικό για τις ιστορίες και περιπέτειες των ηρώων τους, είτε εμπεριέχουν κομμάτι της ιστορίας της πόλης από το πρόσφατο παρελθόν, καθώς και σε ιστορικά λογοτεχνικά καφενεία, βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.

 

 

Χώρος: Συνάντηση στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας 65, Αθήνα, με τελικό προορισμό τον λόφο του Στρέφη.

 

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 στις 11 π.μ. – 1:30 μ.μ.

 

Διάρκεια: δυόμισι ώρες.

 

Ελεύθερη συμμετοχή έως 30 ατόμων.

 

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στα 2103650024 και ekdiloseis@patakis.gr