23 και 24 Ιουνίου στο www.SNFestival.org/live

 

 

Έχοντας ήδη πάρει μια πολύ καλή πρόγευση, το Summer Nostos Festival RetroFuture του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) φτάνει στα μισά του δρόμου και την καρδιά του προγράμματός του. Η τρίτη και τέταρτη ημέρα του διαδικτυακού SNFestival έρχονται για να σας προσφέρουν δυνατές εμπειρίες που υπόσχονται πως θα σας κάνουν να ξεχάσετε πως είναι απλώς άλλες δύο καθημερινές ημέρες της εβδομάδας.

Προετοιμαστείτε για τους αγαπημένους σε όλους ηθοποιούς Frances McDormandJohn TurturroDavid Strathairn, τους μοναδικούς Στέρεο Νόβα, εξαιρετικούς επιστήμονες και ομιλητές στο SNF Conference και τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ του ΙΣΝ, και πολλούς άλλους.

 

Συντονιστείτε online στο SNFestival.org/live

 

 

Ένα δυνατό καλλιτεχνικό πρόγραμμα

 

Μη χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο – πάντα μέσα από τις οθόνες σας – με κορυφαίους ηθοποιούς όπως οι Frances McDormandJohn Turturro και David Strathairn για το The Oedipus Project (Τετάρτη 24 Ιουνίου) από το Theater of War Productions. Πρόκειται για μια δραματοποιημένη ανάγνωση της αρχαίας τραγωδίας του Σοφοκλή που στέκεται αφορμή για μια σειρά από δυναμικές, καθοδηγούμενες συζητήσεις σχετικά με τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19.

 

(Ξανα)ζήστε μια από τις καλύτερες συναυλίες των τελευταίων ετών με ένα rewind στη θρυλική εμφάνιση των Στέρεο Νόβα(Τρίτη 23 Ιουνίου), στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, το 2018 για μια βραδιά γεμάτη αδρεναλίνη, χορό και συγκίνηση.

 

Ανεβάστε παλμούς και διάθεση χορεύοντας dance με το DJ set από τον DJ Oyise (Τετάρτη 24 Ιουνίου)και κλείστε την ημέρα σας με ένα δυνατό φινάλε.

 

 

Συζητήσεις από κορυφαίους ομιλητές

 

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έρχονται να συμπληρώσουν οι συζητήσεις του SNF Conference και του SNF Dialogues – SNF Agora Conversations.

 

Λάβετε μέρος στο SNF Conference (Τρίτη 23 Ιουνίου) και ακούστε εξαιρετικούς ομιλητές όπως οι Blaise Aguera Arcas, Αναλυτής για την Τεχνητή Νοημοσύνη, Google, Stuart RussellΚαθηγητής Επιστήμης Υπολογιστών και Καθηγητής Μηχανικής, Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, και Tristan HarrisΣυνιδρυτής & Πρόεδρος, Center for Humane Technology, να συζητούν για το μέλλον της Ανθρωπότητας με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

 

Παρακολουθήστε επίσης μια ανοιχτή συζήτηση γύρω από τις προοπτικές και τα όρια που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση τεχνολογίας και δημοκρατίας με τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ του ΙΣΝ και το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins (Τετάρτη 24 Ιουνίου). Τη συζήτηση θα συντονίσουν η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, και η Hahrie Han, Διευθύντρια SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

 

 

Και η γιορτή του Virtual SNF Run!

 

Γιορτάστε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του φιλανθρωπικού Virtual SNF Run (Τρίτη 23 Ιουνίου) παράλληλα με την προβολή των δικών σας καλύτερων στιγμιότυπων από τη συμμετοχή σας στη διαδρομή των 5k σε μία εκδήλωση που θα παρουσιάσει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και Δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

 

Το πρόγραμμα του SummerNostosFestivalRetroFuture προβάλλεται στο www.SNFestival.org/live, στις σελίδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στα socialmedia (@SNF), και στην δωρεάν mobile εφαρμογή του SNFestival (διαθέσιμη σε AppleStore & GooglePlay).

 

Συντονιστείτε online στο SNFestival.org/live και μπείτε στο μαγικό σύμπαν του Summer Nostos Festival RetroFuture.

 

Email Image

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

 

Τρίτη 23 Ιουνίου

SNF Conference
Το συνέδριο παρουσιάζει και συντονίζει η Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και Δημοσιογράφος, Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

18.30-19.30: Ανθρωπότητα & Τεχνητή Νοημοσύνη:

Συνεργασία, Σύγκρουση, ή Συν-εξέλιξη;
Ομιλητές: Blaise Aguera ArcasAzeem AzharMadeleine Clare ElishAndrew Zolli
Σε αυτή την πρώτη ματιά στο SNF Conference του 2021, θα συζητήσουμε την υπόσχεση της Τεχνητής Νοημοσύνης και τους πολλούς τρόπους με τους οποίους διαμορφώνει το μέλλον της κοινωνίας, τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και επικοινωνούμε, και την ίδια την ιδέα του ποιοι είμαστε.

 

19.30-20.40: Ανθρωπότητα & Τεχνητή Νοημοσύνη:

Μπορούμε να Διατηρήσουμε την Ανθρωπότητα στο Επίκεντρο;

Ομιλητές: Stuart Russell, Tristan Harris, Tenzin Priyadarshi, Sabelo Mhlambi

Σε αυτό το κεφάλαιο του Συνεδρίου, θα διερευνήσουμε το πώς οι αξίες μας μπορούν και οφείλουν να διαμορφώσουν τα εργαλεία που φτιάχνουμε, πώς μπορούμε να διατηρήσουμε τα σωστά είδη ελέγχου και πώς εξελίσσεται η συνομιλία ανάμεσα στην τεχνολογία και στην κοινωνία.

 

20.45-21.30: Ανθρωπότητα & Τεχνητή Νοημοσύνη:

Πώς Αντιλαμβάνονται οι Νέοι τη Δεοντολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης;

Ομιλητές: Ανδρέας Δρακόπουλος, Ελίζα Δρακοπούλου, Ypatia FafaliosFrancesca Rossi
Σε αυτή την ειδική συζήτηση, θα ακούσουμε τις απόψεις δύο νέων ανθρώπων, διερευνώντας το μέλλον που θα διαμορφώσουν και θα ζήσουν, και θα συνομιλήσουμε σχετικά με τις συνέπειες των τρεχουσών επιλογών και αποφάσεών τους στις μελλοντικές γενιές.
Το Συνέδριο θα κλείσει ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος.

 

21.30-22.00: Virtual SNF Run – Online Event
Μετά την ολοκλήρωση του φιλανθρωπικού αγώνα Virtual SNF Run (15-21 Ιουνίου), παρακολουθήστε το online event Virtual SNF Run όπου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα μαζί με την προβολή των καλύτερων στιγμιότυπων από τη δική σας συμμετοχή στη διαδρομή των 5k, μέσα από φωτογραφίες και βίντεο.

 

22.00-23.30: Στέρεο Νόβα
Εάν δεν είχατε πάει, το μετανιώνετε. Εάν ήσασταν εκεί, ακόμη θυμάστε την ανέλπιστα ωραία εμφάνιση των Kωνσταντίνου Βήτα και Μιχάλη Δέλτα, που την έχετε κατατάξει στη λίστα με τις καλύτερες συναυλίες των τελευταίων ετών. Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να κλείσετε τα μάτια και να (ξανα)βρεθείτε νοερά εκεί, για να τραγουδήσετε μαζί με τους Στέρεο Νόβα και το κοινό “Το Ταξίδι της Φάλαινας”, το “Μοτοκούζι” και το “Παζλ στον Αέρα”.

 

Email Image

Τετάρτη 24 Ιουνίου

 

SNF Dialogues – SNF Agora Conversations
Τη συζήτηση θα συντονίσουν η Εκτελεστική Διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και Δημοσιογράφος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, και η Hahrie Han, Διευθύντρια SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

18.30-20.00: Τεχνολογία και Δημοκρατία σε Αλληλεπίδραση: Προοπτικές και Όρια

Συμμετέχουν οι Alondra Nelson και ο Γιώργος Ζαρκαδάκης.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ και το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins διοργανώνουν μια διαδικτυακή συζήτηση γύρω από τις επιπτώσεις της COVID-19 στην κοινωνία, στη δημοκρατία και στο μέλλον μας, σε σχέση με τον ρόλο της τεχνολογίας.

 

20.00-21.45: The Oedipus Project από το Theater of War Productions
Μια δραματοποιημένη ανάγνωση της αρχαίας τραγωδίας Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλήστέκεται αφορμή για μια σειρά από δυναμικές, καθοδηγούμενες συζητήσεις σχετικά με τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Frances McDormandOscar IsaacJeffrey WrightJohn TurturroFrankie FaisonDavid StrathairnGlenn DavisMarjolaine Goldsmith και ο πολιτικός Jumaane Williams. Συντονίζει ο Bryan Doerries.

 

22.00-24.00: DJ set από τον DJ Oyise

Βραδινό DJ set σε συνεργασία με το Nyege Nyege Festival. Ο DJ Oyise κλείνει δυναμικά τη μέρα με dance διάθεση.

 

LINKS
Ιστότοπος του ΙΣΝ 
Ιστότοπος του SNFestival

 

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο:
Facebook
Instagram
Twitter
YouTube

1