Ένα πρόγραμμα με συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών αλλά και θεατρικών παραστάσεων μέχρι το Σεπτέμβριο στη Μύκονο.

 

 

Το 2ο Mykonos Art Festival έρχεται και φέτος δυναμικά να αλλάξει τις καλοκαιρινές νύχτες και να γεμίσει με στιγμές πολιτισμού το νησί.
Ένα πρόγραμμα με συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών που θα λάβει χώρα στη Μύκονο με πρεμιέρα στις 13 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Σεπτεμβρίου με μια μοναδική θεατρική παράσταση για παιδιά.
Παράλληλα το MykonosArtFestival σε συνδιοργάνωση με την ΚΔΕΠΠΑΜ παρουσιάζει την έκθεση του Βασίλη Καβουρίδη στον επιβατικό σταθμό στο παλιό λιμάνι που έχει μεταμορφωθεί σε έναν εικαστικό χώρο τέχνης.

 

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Μουσικές συναυλίες
13/8/2019, Δημοτικό Σχολείο Χώρας Μυκόνου Συναυλία Γλυκερία – Μελίνα Ασλανίδου ΏΡΑ 21:00, διοργάνωση Π.Α.Κ.Ο «Γ.ΑΞΙΩΤΗΣ»

14/8/2019, Πλατεία Άνω Μεράς (παραμονή της Παναγιάς) Συναυλία Droulias Brothers – The Show (Μαζί τους ο Θανάσης Γλυνός).
ΩΡΑ 21:00, διοργάνωση Π.Α.Κ.Ο «Γ.ΑΞΙΩΤΗΣ»

16/8/2019, Δημοτικό Σχολείο Χώρας Μυκόνου
Συναυλία Γ. Ζουγανέλης – Τσακνής- Λ.Παπαδόπουλος
ΏΡΑ 21:00, διοργάνωση Π.Α.Κ.Ο «Γ.ΑΞΙΩΤΗΣ»

22/8/2018, Πλατεία Άνω Μεράς (9μερα της Παναγιάς)
Συναυλία με τους Αποσπερίτες,ΩΡΑ 21:00, διοργάνωση Π.Α.Κ.Ο «Γ.ΑΞΙΩΤΗΣ»

31/8/2018 Δημοτικό Σχολείο Χώρας Μυκόνου Συναυλία Ελευθερία Αρβανιτάκη – Γιάννης Κότσιρας ΏΡΑ 21:00, διοργάνωση Π.Α.Κ.Ο «Γ.ΑΞΙΩΤΗΣ»
Θέατρο

7/9/2019, Δημοτικό Σχολείο Χώρας Μυκόνου «Το Βαλς με τα Παραμύθια» Κάρμεν Ρουγγέρη ΏΡΑ 20:30, διοργάνωση Π.Α.Κ.Ο «Γ.ΑΞΙΩΤΗΣ» Εικαστικά

01/08 – 30/09/2019 Έκθεση Au bord de l’eau του Βασίλη Καβουρίδη ΣΤΟΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ , ΠΑΛΑΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΥΚΟΝΟΥ, Συνδιοργάνωση με ΚΔΕΠΠΑΜ

 

 

Τί είναι το Mykonos Art Festival

To Mykonos Art Festival είναι ένα ετήσιο διεθνές Φεστιβάλ τεχνών το οποίο θα προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το σύνολο του φάσματος της σύγχρονης τέχνης, με την πολιτιστική κληρονομιά της ιστορικής Δήλου και την πλούσια παράδοση της Μυκόνου. Σας προσκαλούμε όλους, κατοίκους και επισκέπτες, Έλληνες και ξένους να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις του Mykonos Art Festival και να περάσουμε μαζί ανεπανάληπτες εμπειρίες, σε ένα καλοκαίρι γεμάτο μοναδικές στιγμές παράδοσης και πολιτισμού.
 
 

Το Mykonos Art Festival συνεργάζεται και τελεί υπό την αιγίδα: του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης,
της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

 
 

Το καλοκαίρι του 2018, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Μυκόνου (Π.Α.Κ.Ο.  «Γ. Αξιώτης»), οργανώνει το 1ο Mykonos Art Festival. Σκοπός  του νέου θεσμού  είναι η δημιουργία μιας ετήσιας πολιτιστικής διοργάνωσης υψηλού επιπέδου, αντάξιας του ονόματος, της ιδιαιτερότητας και της ξεχωριστής θέσης που κατέχει η Μύκονος ως διεθνής προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη.

Κρυφή φιλοδοξία μας αποτελεί ο επαναπροσδιορισμός του κοσμοπολίτικου προορισμού, ως σημαντικού κέντρου τεχνών και πολιτισμού, ως τόπου αναφοράς του εστετισμού και της avantgarde διανόησης. Περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του σειρά από συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικά αναλόγια και γαστρονομικές εκδηλώσεις, το Mykonos Art Festival φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ετήσιο διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών, το οποίο θα προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το σύνολο του φάσματος της σύγχρονης τέχνης, με την πολιτιστική κληρονομιά της ουτοπίας της  Δήλου και την ιδιόμορφη παράδοση και τον πολιτισμό της Μυκόνου

Και εν τέλει, να αποτελέσει ένα επιπλέον, διαφορετικό, κίνητρο για να επισκεφτεί κανείς την Μύκονο, προσθέτοντας ένα νέο προϊόν στο τουριστικό χαρτοφυλάκιό της.


Σκοπός του νέου ετήσιου θεσμού της Μυκόνου είναι:

  • Η δημιουργία μιας πολιτιστικής διοργάνωσης υψηλού επιπέδου, αντάξιας του ονόματος, της ιδιαιτερότητας και της ξεχωριστής θέσης που κατέχει η Μύκονος ως highend προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη.
  • Η προβολή και η προώθηση του τοπικού πολιτισμού και της κουλτούρας της Μυκόνου, σε συνδυασμό με το διεθνές πρόσωπό της και προσανατολισμό της.
  • Η δημιουργία ενός επιπλέον κινήτρου να επισκεφτεί κανείς την Μύκονο, προσθέτοντας ένα ακόμα προϊόν στο τουριστικό χαρτοφυλάκιο της.
  • Το πρόγραμμα καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης τέχνης εστιάζοντας στη μουσική, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τις εικαστικές τέχνες.
  • Το φεστιβάλ απευθύνεται τόσο στους κατοίκους του νησιού καθώς και σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες και καλύπτει όσο το δυνατόν ευρύτερο ηλικιακά κοινό.

Το Φεστιβάλ συνεργάζεται με όλους τους πολιτιστικούς φορείς της Μυκόνου: τον Δήμο Μυκόνου, την ΔΕΠΑΜ, την Εφορία Αρχαιοτήτων, το Λαογραφικό Μουσείο, το Ναυτικό Μουσείο, τον Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου, την Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου, τον ΕΡΟΣ, την Χορωδία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΝΝΗΣ, τουςANEMOMYΛΟΥΣ, τον Απολλώνιο Σύλλογο, την Βιβλιοθήκη Κουσαθανά, την Μητρόπολη Σύρου, το CINEMANΤΟ, την Θεατρική Ομάδα Μυκόνου, κ.ά.

 

 

 
 
 
 
 
1