Μεγαλόπνοα σχέδια ύψους 100 εκατ. ευρώ για την ελληνική ξενοδοχειακή αγορά, χαράσσει η Brown Hotels του Ισραηλινού Λεόν Αβιγκάντ.

 

Στο χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνεται η ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου «La Mirage» στην Ομόνοια, η αναβίωση του ιστορικού «Sans Rival» στη Λιοσίων, η δημιουργία μπουτίκ ξενοδοχείων στο κέντρο των Αθηνών, ένα θέρετρο στο Σούνιο, ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αποτελεί δε, μία από τις εταιρείες στις οποίες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε μέσω του λογαριασμού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα με γρήγορους ρυθμούς.

 

Η δραστηριότητα

Το όνομα Brown είναι ήδη γνωστό στη χώρα μας, καθώς στην περιοχή της Ομονοίας λειτουργούν τα ξενοδοχεία «Brown Acropol» και «Dave Red Athens», ενώ σύντομα κοντά στην πλατεία Συντάγματος θα λειτουργήσει το «Brown Townhouse Athens».

Για το προσεχές διάστημα προγραμματίζονται νέα ξενοδοχεία στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών, καθώς πρόσφατα η εταιρεία απέκτησε δύο κτίρια στην περιοχή του Ψυρρή, τα οποία αφού πρώτα ανακαινιστούν στη συνέχεια θα λειτουργήσουν ως μπουτίκ ξενοδοχεία.

 

Τα ιστορικά «La Mirage» και «Sans Rival»

Όσον αφορά το ιστορικό ξενοδοχείο «La Mirage», τοπόσημο της Ομονοίας και της Αθήνας του ΄80, οι εργασίες ανακαίνισής του υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς. Το ξενοδοχείο των 200 δωματίων και με συνολική έκταση 9.400 τ.μ., υπομισθώνεται στον ξενοδοχειακό όμιλο «Brown», από τον όμιλο «Ιωαννίδη», ο οποίος πλειοδότησε σε σχετικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας κι αφορούσε την εκμίσθωσή του για 40 χρόνια.

Μετά από την άδεια που εξασφάλισε η εταιρεία από την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος και Κυκλάδων, εργασίες υλοποιούνται και στο εσωτερικό του κτιρίου. Πρόθεση αποτελεί, η επαναλειτουργία του να ξεκινήσει με την ερχόμενη τουριστική σεζόν.

Εκτός από το «La Mirage», στα σχέδια της «Brown» περιλαμβάνεται και η αναβίωση του επίσης ιστορικού ξενοδοχείου Sans Rival, στη συμβολή των οδών Λιοσίων 11 και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, για το οποίο έχει ήδη λάβει το «πράσινο φως» από τις Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, τον περασμένο Ιανουάριο.

Παράλληλα, ωστόσο, εργασίες υλοποιούνται και σε ακίνητο 1.700 τ.μ. επί της οδού Ευρυπίδου 82, ώστε να μετατραπεί κι αυτό σε ξενοδοχείο μπουτίκ 63 δωματίων. Την εν λόγω επένδυση υλοποιεί σε συνεργασία με την επίσης ισραηλινή εταιρεία «Ficus Investments», ενώ πρόθεση κι εδώ αποτελεί εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, να λειτουργήσει κι αυτό εντός του έτους.

 

Το Σούνιο και η υπόλοιπη Ελλάδα

Εκτός από τα ξενοδοχεία στο κέντρο των Αθηνών, σχέδια υπάρχουν επίσης για τη δημιουργία ενός τουριστικού συγκροτήματος στην περιοχή της Πουνταζέζας στο Σούνιο, καθώς η εταιρεία απέκτησε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, που αποτελείται από δύο κτίρια. Το ακίνητο βρίσκεται σε παραθαλάσσια έκταση 33 στρεμμάτων και προβλέπεται ότι θα δημιουργηθεί ένα resort 179 δωματίων και σουιτών, με πισίνα, σπα, γυμναστήριο και συνεδριακό χώρο 500 ατόμων. Κι εκεί οι εργασίες γίνονται με γρήγορους ρυθμούς.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, αυτή την περίοδο υλοποιούνται δύο επενδύσεις για την ανακατασκευή δύο διατηρητέων κτιρίων.

Η μεν πρώτη αφορά τη μετατροπή του κτιρίου της Καπναποθήκης Μιχαηλίδη σε ξενοδοχείο 40 δωματίων και 4 σουιτών, η δε δεύτερη αφορά την ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου Βιέννη, επί της οδού Εγνατίας 2-4, το οποίο η «Brown» απέκτησε πριν από ένα χρόνο έναντι του ποσού των 3,5 εκατ. ευρώ. Το εν λόγω ξενοδοχείο, θα διαθέτει 77 δωμάτια. Και τα δύο ακίνητα κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1930.

Τα σχέδια της «Brown», ωστόσο, δεν περιορίζονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά επεκτείνονται και στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, όπου πραγματοποιούνται εργασίες για την ανακατασκευή του πρώην ξενοδοχείου «Χανικιάν», το οποίο θα μετονομαστεί σε «Brown Beach Corinthia» και θα αποτελέσει μονάδα πέντε αστέρων. Πρόθεση αποτελεί να λειτουργήσει τον ερχόμενο Αύγουστο. Επιπλέον σχέδια υπάρχουν για Μύκονο, Κέρκυρα και Λουτράκι.

 

 

1