Αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις του κορονοϊού βρίσκεται η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ, καθώς έως το τέλος του μήνα, λουκέτο βάζουν πέντε καταστήματα της αλυσίδας, εντός της Αττικής.





 

Μετά την είδηση ήρθε και η σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία και σε αυτή τονίζεται πως τα εν λόγω καταστήματα βρίσκονται εντός του νομού Αττικής.

 

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι λόγοι που υποχρεώνουν την εταιρεία σε αυτή τη δυσάρεστη, αλλά αναγκαία επιλογή είναι:

 

  • Η εξάπλωση του ιού COVID-19, ο οποίος έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην αγορά και στη βιωσιμότητα των επιμέρους καταστημάτων.
  • Η αδικαιολόγητη άρνηση ορισμένων ιδιοκτητών ακινήτων να αντιληφθούν την σκληρή πραγματικότητα που επέβαλε σε όλους η απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών και να έλθουν σε καλόπιστη συνεννόηση με την εταιρεία για εύλογη μείωση των μισθωμάτων, για όσο διαρκεί η οξύτατη υγειονομική και οικονομική κρίση, αλλά αντίθετα εμμένουν στην είσπραξη των προ COVID-19 μισθωμάτων.

 

Στην ίδια ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζεται ότι η εταιρεία στο μέλλον θα αποχωρεί από τα καταστήματα εκείνα, των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα, τηρώντας αδικαιολόγητα άτεγκτη στάση.

 

Να σημειωθεί ότι πριν από την πανδημία, η εταιρεία διατηρούσε 110 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Παράδοση στο ψωμί

Η ιστορία των φούρνων Βενέτη, που σήμερα παράγει 10 τόνους ψωμί την ημέρα, ξεκινά το 1948. Το 1972, σε ηλικία 24 ετών, ανέλαβε την επιχείρηση ο Μπάμπης Βενέτης.

 

Τρία χρόνια μετά άνοιξε ο πρώτος καινοτόμος για την εποχή του φούρνος στην οδό Τατοϊου, που αποτελεί σημείο αναφοράς ακόμα και σήμερα, όχι μόνο για τους κατοίκους των βορείων προαστίων, αλλά και για τους επισκέπτες της περιοχής.

 

Το 1989 ο φούρνος Βενέτη παρήγαγε 60 διαφορετικές ποικιλίες ψωμιού, ενώ την ίδια χρονιά επέλεξε να αναπτύξει το δίκτυό της, όχι μόνο με ιδιόκτητα καταστήματα, αλλά χρησιμοποιώντας και τη μέθοδο του franchising. Το 1994 λειτουργεί το πρώτο κατάστημα franchise και το 1995 δημιουργείται η νέα μονάδα παραγωγής στη Λυκόβρυση, με 14.000 τ.μ. χώρους παραγωγής που πληρούν τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ποιότητας.

 

Το 2009 η ανάπτυξη συνεχίστηκε, με την προσθήκη καταστημάτων καφέ μέσα στα καταστήματα, συνδυάζοντας το φούρνο, το ζαχαροπλαστείο αλλά και το κατάστημα που μπορεί κάποιος να πιει τον καφέ του.

 

Στην πορεία δημιουργήθηκαν τρία concepts Βενέτη, τα Βενέτη Food Hall, τα Βενέτη 1948 και τα κλασσικά Βενέτη, που διαθέτουν περισσότερα από 1.500 προϊόντα από την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική. Σταθμός στη πορεία της εταιρείας αποτέλεσε η απόκτηση και η λειτουργία του εμβληματικού κτιρίου του ΝΕΟΝ στην Ομόνοια, όπου λειτούργησε ένα από τα μεγαλύτερα αρτοποιεία της Ευρώπης.

 

 

1