Το lockdown έχει διεισδύσει με τόσο απειλητικό βαθμό στις ζωές μας στερώντας μας ακόμα και μικρές καθημερινές απολαύσεις. Το προσωρινό κλείσιμο των γυμναστηρίων μας έχει φέρει μπροστά από νέες λύσεις προκειμένου να δώσουμε λίγο χώρο και χρόνο στο σώμα μας να αναπνεύσει.

Με τη συνδρομή του αριθμού 6 επιλέγοντας μια μετακίνηση κοντά στην οικία μας για ατομική σωματική άσκηση μπορούμε να ξεφύγουμε λίγο από την μιζέρια της εποχής, άλλα και για να γεμίσουμε πιο ευχάριστα τις ώρες μας και να ενισχύσουμε τη ψυχολογία μας.

Μέσα από το χώρο του Ζαππείου η γυμνάστρια Όλγα Καστανά μάς παρουσιάζει 4 πολυαθρικές ασκήσεις που έχουν στόχο την ενδυνάμωση των κάτω άκρων και κατά κύριο λόγω των γλουτιαίων, γιατί η ποιότητα ζωής είναι συνώνυμη της ευεξίας μας.

Η μέθοδος που ακολουθείτε για την διεξαγωγή των παρακάτω ασκήσεων είναι η κυκλική μέθοδος. Πιο συγκεκριμένα οι ασκήσεις εκτελούνται η μία μετά την άλλη με διάρκεια κάθε μιας από 30 έως 45 δευτερόλεπτα.

Για τη διεξαγωγή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενδείκνυται η πραγματοποίηση 4 έως 5 κύκλων των ασκήσεων με τη σειρά που παρουσιάζονται. Επίσης προτείνεται να μην υπάρχει διάλλειμα μεταξύ των ασκήσεων και διάλλειμα ενός λεπτού μεταξύ των κύκλων -σετ.

Οι παρακάτω ασκήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την χρήση λάστιχων (bands). Επίσης μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς τις αναπηδήσεις ανάλογα το επίπεδο του κάθε ασκούμενου.

Για την διεξαγωγή αυτών θα πρέπει να δίνεται μεγάλη έμφαση στην σωστή τεχνική των ασκήσεων για να αποφευχθούν τραυματισμοί.

Δείτε τα 4 βιντεάκια με τις ασκήσεις, στην παρακάτω δημοσίευση: 

https://www.instagram.com/p/CIBHZrjp3ww/

 

Η Όλγα Καστανά είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης με ειδικότητα τον Στίβο και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Κινησιολογίας από το ΤΕΦΑΑ Σερρών. Ασχολείται με την αποκατάσταση διαφόρων ειδών τραυματισμών όπως επίσης την κινητική συμπεριφορά ανατομικών στοιχείων του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος.

Facebook Profil: Olga Kastana |

https://www.facebook.com/olga.kastana.1

Facebook Page: Kastana Olga – MSc Kinesiology / Personal Trainer | https://www.facebook.com/kastana.olga/ Instagram: @kastanaki_ |https://www.instagram.com/kastanaki_/

1