Σε εξέλιξη βρίσκεται η δραστηριότητα των συνδικάτων για την προετοιμασία της συμμετοχής τους στην 24ωρη απεργία που έχουν ανακοινώσει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 30 Μαΐου.

 

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της, αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι: «καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 30 Μαΐου και στο Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί, τα οποία πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ και τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, που έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας, της υπερφορολόγησης».

 

Στην απεργιακή της ανακοίνωση η ΟΕΧΒΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Καλούμε τους εργαζόμενους των Χημικών Βιομηχανιών να συμμετέχουν δυναμικά στην Απεργία.

Η Πανεθνική Ημέρα Δράσης που έχει οριστεί για τις 30 Μαΐου 2018 ενώνει όλους τους πολίτες, όλη την κοινωνία που έχει βουλιάξει στα οκτώ (8) χρόνια της βάρβαρης πολιτικής, πολιτικής των μνημονίων.

Οι εργαζόμενοι της Χημικής Βιομηχανίας απεργούν και αγωνίζονται προβάλλοντας και τα δικά τους σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν :

  • Ένταξη του συνόλου των κλάδων της Χημικής Βιομηχανίας στα ΒΑΕ.
  • Θέσπιση ανθυγιεινού και επικινδύνου επιδόματος για όλους τους εργαζόμενους στην παραγωγή.
  • Άμεση επαναφορά των κλαδικών Σ.Σ.Ε.
  • Κατάργηση υπογραφής συμβάσεων από Ενώσεις Προσώπων.
  • Να σταματήσει η εργολαβοποίηση στις Χημικές Βιομηχανίες.
  • Άμεση αλλαγή στο απαράδεκτο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας, να μη θεωρείται εργασία ακόμη και μία (1) ημέρα το μήνα».

 

To ΠΑΜΕ στην Αθήνα, καλεί σε συγκέντρωση στις 10.30πμ στην Ομόνοια.

 

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της 30 Μαΐου, έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους, τα σωματεία εργαζομένων του κλάδου των ΜΜΕ.

 

Πώς θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ

 

Με προβλήματα και οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού αυτή την εβδομάδα.

 

Ειδικότερα, την ερχόμενη Τετάρτη, 30 Μαΐου, τα λεωφορεία (και τα Express Αεροδρομίου) και τα τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 9:00 το βράδυ.

 

Την Πέμπτη 31 Μαΐου, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοί τους, τρόλεϊ και λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα είναι ακινητοποιημένα όλη την ημέρα.

 

«Χειρόφρενο» σε τρένα και προαστιακό

 

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη 30 Μαΐου τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ δεν θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια του μετρό από/προς Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

 

 

Επίσης, 24ωρη απεργία έχει κηρύξει η ΠΝΟ για τις 30 Μαΐου. Έτσι, τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια όλη την ημέρα.

(Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Dikaiologitika.gr)