Ανυπάκουοι φαίνεται πως είναι οι επισκέπτες του βρετανικού κάστρου Alnwick, που αποτέλεσε το εξωτερικό σκηνικό του κάστρου Χόγκουαρτς στις δύο πρώτες ταινίες του Χάρι Πότερ.

 

 

Το κάστρο Alnwick, το δεύτερο μεγαλύτερο κατοικημένο κάστρο μετά από το κάστρο Windsor της Βασίλισσας Ελισάβετ, παραδοσιακά προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ωστόσο, μετά το άνοιγμά του, ύστερα από το υποχρεωτικό κλείσιμο εξαιτίας του κορονοϊού, οι υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι πολλοί από τους επισκέπτες αρνούνται να ακολουθήσουν τα μέτρα ασφαλείας για τον Covid-19, όπως τη χρήση μάσκας.

«Είμαστε λυπημένοι που αναφέρουμε ότι επί του παρόντος αντιμετωπίζουμε αντιδραστική συμπεριφορά προς το προσωπικό μας», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Alnwick, όπου σημειώνεται ότι: «Κατανοούμε ότι οι επισκέπτες μπορεί να είναι απογοητευμένοι, αλλά δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε την καταχρηστική συμπεριφορά προς το προσωπικό ή άλλους επισκέπτες».

Προληπτικά, και για να σταματήσει η εξάπλωση του Covid – 19, ορισμένες περιοχές του κάστρου έχουν κλείσει και οι επισκέπτες πρέπει να κανονίσουν την επίσκεψή τους μέσω διαδικτύου. Εκτός από αυτήν τη νέα πολιτική, οι μάσκες πρέπει να φοριούνται κατά τη διάρκεια της ξενάγησης και οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις.

Οι επισκέπτες που συμπεριφέρονται με αγένεια και δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας θα απομακρύνονται από το κάστρο, δήλωσε η διεύθυνσή του.

 

«Η καταχρηστική συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι αποδεκτή. Εάν κάποιοι επισκέπτες δεν συμπεριφέρονται σωστά, η ασφάλεια του κάστρου θα τους ζητάει να εγκαταλείψουν τον χώρο».

 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ