Μια σημαντική ηθοποιός, που υπηρέτησε με συνέπεια, σεμνότητα και διακριτικότητα το θέατρο και τον κινηματογράφο, επί πέντε ολόκληρες δεκαετίες, η Αφροδίτη Γρηγοριάδου, έφυγε από τη ζωή μετά από μακροχρόνια ασθένεια, στις 2 Ιουλίου 2020, σε ηλικία 89 ετών.

 

 

 

Γεννήθηκε στη Σεβαστούπολη το 1937 και σπούδασε στην Δραματική Σχολή του  Εθνικού Θεάτρου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1962. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο την ίδια χρονιά με το έργο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε».

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1958  στην ταινία «Το εισπρακτοράκι», όπου ξεκίνησε και ο  Νίκος Ξανθόπουλος, μαζί με τον οποίο έπαιξε σε άλλες 5 ταινίες.

Συμμετείχε στη ραδιοφωνική σειρά «Το σπίτι των ανέμων» μαζί με τον Βύρωνα Πάλλη, με τον οποίον υπήρξε ζευγάρι μέχρι και το 1995, όταν ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή. Η σειρά γνώρισε τεράστια επιτυχία, με αποτέλεσμα να έχει και μετέπειτα συνέχεια στον κινηματογράφο με το γύρισμα ταινιών με το ίδιο θέμα και τους ίδιους πρωταγωνιστές, όπως «Ο Λαμπίρης εναντίον των Παρανόμων» (1967) και «Θύελλα στο Σπίτι των Ανέμων» (1968)

 

 

Κατά την διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας της συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές αλλά και τηλεοπτικές σειρές.

Βραβεύτηκε με το Α’ Βραβείο Γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Η αγάπη άργησε μια μέρα» (1997) της Λιλής Ζωγράφου, σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη.

Κόρη της είναι η επίσης ηθοποιός Κοραλία Καράντη.

Όπως έγινε γνωστό η κηδεία της θα γίνει την Δευτέρα 6 Ιουλίου.

 

 

 

2