Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές της Γαλλίας μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην πόλη Κολομιέρ κοντά στην Τουλούζ της νοτιοδυτικής Γαλλίας.

 

Πυροβολισμοί το πρωί της Παρασκευής στην Κολομιέρ, κοντά στην πολή Τουλούζη της Γαλλίας. Όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση France 3, ένα αυτοκίνητο μάρκας AUDI έφτασε πλάι σε άλλο ΙΧ στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι, ο εξόριστος Αζέρος δημοσιογράφος Ναμαζόφ και η σύζυγός του. Ο οδηγός του AUDI κατέβηκε από το αυτοκίνητο και άνοιξε πυρ σε βάρος των δύο ανθρώπων.

 

Ο Ναμαζόφ τραυματίστηκε στην πλάτη και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Τουλούζης η γυναίκα δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι και φαίνεται πως έχει χάσει τη ζωή της. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό..

 

Στόχος της επίθεσης όπως όλα δείχνουν είναι ο δημοσιογράφος Ραχίμ Ναμαζόφ, εξόριστος στη Γαλλία από το Αζερμπαϊτζάν. Ο δημοσιογράφος συνελήφθη και απειλήθηκε με ποινή θανάτου από τις αρχές της χώρας του, ενώ στη συνέχεια απελάθηκε από το Αζερμπαϊτζάν και βρήκε καταφύγιο στην Τουλούζη της Γαλλίας το 2010.

 

Πηγή: France 3, ΑΠΕ

 

0