Παράταση του lockdown ως τις 8 Μαρτίου για την Αττική ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς – Οι νέες περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο».

Την παράταση του lockdown στην Αττική ανακοίνωσε και επίσημα την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, μετά και τις σχετικές εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών.

Τα πρόσθετα περιοριστικά υγειονομικά μέτρα στο Λεκανοπέδιο εξακολουθούν να ισχύουν για άλλη μία εβδομάδα, έως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου (06:00).

Επίσης, από το Σάββατο σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου «κόκκινο» μπαίνουν η Λευκάδα (εκτός από το Μεγανήσι), η Θεσπρωτία, η Σύρος, η Σάμος, η Άρτα, το Διδυμότειχο, ο Δήμος Λοκρών, η Αμφιλοχία, η ΠΕ Ηρακλείου και η ΠΕ Κορινθίας.

Από το καθεστώς αυστηρών μέτρων βγαίνουν: Τέμπη, Κάρπαθος και Δήμος Μυκόνου

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινωθεί επίσης η επιβολή αυστηρού απαγορευτικού και σε άλλες επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

Η ενημέρωση γίνεται στο υπουργείο Υγείας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

 

 

Στην ενημέρωση συμμετέχει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

 

Πηγή: Αυγή

1