Η Μέρι Γουίλσον, ιδρυτικό μέλος του γκρουπ The Supremes πέθανε σε ηλικία 76 ετών. Άφησε την τελευταία της πνοή στην οικία της στο Χέντερσον της Νεβάδα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου.

 

Η Γουίλσον έγινε γνωστή ως μέλος του εμβληματικού συγκροτήματος της Motown, μαζί με την Νταϊάνα Ρος και τη Φλόρενς Μπάλαρντ.

 

Οι τρεις κυρίες ήταν από τα διάσημα μουσικά σχήματα των 60s, γνωρίζοντας την επιτυχία με τραγούδια που θεωρούνται κλασικά, όπως Where Did Our Love Go, Baby Love, Come See About Me και Stop! In The Name of Love.

 

Πέραν της καριέρας της στη μουσική, η Μέρι Γουίλσον ήταν τα τελευταία χρόνια γνωστή για την ακτιβιστική της δράση υποστηρίζοντας την κοινωνική αλλαγή.

Ο ιδρυτής της Motown Μπέρι Γκόρντι αποχαιρέτησε τη Γουίλσον με τα εξής λόγια: «Οι Supremes ήταν γνωστές ως ‘οι αγαπημένες της Motown’. Η Μέρι, μαζί με την Νταϊάνα Ρος και την Φλόρενς Μπάραντ, ήρθαν στην Motown στις αρχές του 1960. Μετά από ένα άνευ προηγουμένου σερί επιτυχιών στο νούμερο ένα, την επιτυχία τους στην τηλεόραση και στα κλαμπ, άνοιξαν πόρτες για τον εαυτό τους, τους άλλους τραγουδιστές της Motown και πολλούς ακόμα. Ήμουν πάντα περήφανος για τη Μέρι. Ήταν μεγάλη σταρ και μέσα στα χρόνια συνέχιζε να εργάζεται σκληρά για να προωθήσει τις Supremes. Η Μέρι Γουίλσον ήταν πολύ ιδιαίτερη για μένα. Θα μας λείψει πολύ».

 

Η Γουίλσον είχε αποκτήσει δύο παιδιά και δέκα εγγόνια.

 

Πηγή

 

 

0