Η μεταλλική βάση τοποθετήθηκε και εκκρεμεί ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ύψους 15 μέτρων, το οποίο έφτασε στην Αθήνα από το Καρπενήσι.

 

 

Στήθηκε το πρωί της Τρίτης το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο φιλοδοξεί να δώσει γιορτινή λάμψη στο κέντρο της Αθήνας, παρά τους περιορισμούς λόγω του lockdown.

 

Το έλατο τοποθετήθηκε στη μεταλλική βάση του στην πλατεία, και θα είναι έτοιμο έως το τέλος της εβδομάδας με τα στολίδια και τη φωταγώγησή του. Παράλληλά, και η ίδια η ιστορική πλατεία ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της, ωστόσο οι κεντρικές λεωφόροι (Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, κλπ) έχουν στολιστεί ήδη.

 

 

Σημειώνεται ότι το βάρος του έλατου, που προέρχεται από το Καρπενήσι, μαζί με τα τσιμεντένια αντίβαρα θα φτάσει τους 30 τόνους, ενώ το ύψος του υπολογίζεται σε 15 μέτρα.

 

 

«Αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα» έγραψε στη λεζάντα φωτογραφίας που ανέβασε το βράδυ τη Δευτέρας ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Instagram., στην οποία εικονίζεται φωτογραφημένος μαζί με υπάλληλους του δήμου και φόντο τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Αθήνας.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει δεσμευτεί ότι φέτος θα στολιστούν όχι μόνο οι κεντρικοί δρόμοι των Αθηνών, αλλά και άλλες περιοχές.

 

 

 

 

0