Ο θρύλος του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα φέρεται να «έφυγε» στα 60 του από τη ζωή μετά από έμφραγμα.

 

 

Στο πένθος βυθίστηκε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών μετά από έμφραγμα.

 

Ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου απεβίωσε λίγες ημέρες αφότου βγήκε από το νοσοκομείο μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκε στον εγκέφαλο.

 

 

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα Clarin το πρωί της Τετάρτης (25/11) ο «Ντιεγκίτο» ένιωσε έντονες ενοχλήσεις στο στήθος του ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στη συνοικία του Σαν Αντρέμ, στην πόλη της Τίγκρε.

Αρκετά ασθενοφόρα έσπευσαν αμέσως στην οικεία του, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

 

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, μετά από την εγχείριση στον εγκέφαλό του, υπήρχε ιατρικό προσωπικό που παρέμεινε στο σπίτι του Μαραντόνά για να επιβλέπει την κατάσταση της υγείας του, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή όταν υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Στις 3 Νοεμβρίου εγχειρίστηκε στον εγκέφαλο (αφαίρεση αιματώματος).

Όπως είναι φυσικό η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία για τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Άλλωστε ο «Πίμπε Ντ’Όρο» λατρευόταν σαν θεός από τους φίλους της στρογγυλής θεάς.

 

Ο Μαραντόνα έξω από το γήπεδο…

Ο Μαραντόνα υπήρξε μία από τις πλέον συζητημένες προσωπικότητες. Ανεξάρτητα από τις αδιαμφισβήτητες ποδοσφαιρικές του ικανότητες, ο Μαραντόνα απασχόλησε τα φώτα της δημοσιότητας, τόσο για την στάση του σε θέματα που αφορούν τον συνδικαλιστικό κλάδο των ποδοσφαιριστών, όσο και με την εμπλοκή του στον σκληρό κόσμο των ναρκωτικών.

Υπήρξε μία έντονη προσωπικότητα που έπρατε κατά συνείδηση, χωρίς να λογαριάζει το οποιοδήποτε κόστος.

Αυτό αποδείχθηκε στην πορεία των ετών με μία σειρά ενεργειών, όπως ήταν η -μετά από δικαστική διαμάχη είναι η αλήθεια- αναγνώριση του γιου του που ζει στην Ιταλία, η σαφής υποστήριξη του στον Φιντέλ Κάστρο, ο θαυμασμός του για τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα (γνωστό ανά την υφήλιο το περίφημο τατουάζ στο μπράτσο) και ο αγώνας που έκανε προκειμένου οι νέοι να μην γνωρίσουν ποτέ την περιπέτεια των ναρκωτικών.

 

 

1