Το βράδυ της Παρασκευής, 21 Σεπτεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Αστήρ στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του αξέχαστου Αλέκου Σακελλάριου, με ελεύθερη είσοδο.

 

 

Η προσέλευση του κοινού της Πάτρας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τις αίθουσες του Αστήρ κατέκλυσε πλήθος κόσμου, ανάμεσα στο οποίο και εξέχουσες προσωπικότητες των επιστημών, των τεχνών και των γραμμάτων, καθώς και εκπρόσωποι σημαντικών φορέων.

 

 

Για την προσωπικότητα του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη και σεναριογράφου, τη συμβολή του στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο, καθώς και το βιβλίο-αυτοβιογραφία του «Λες και Ήταν Χθες», μίλησαν η κ. Κατερίνα Καρρά, Δρ. Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών, ο κ. Ηλίας Παπαθανασίου, Καθηγητής λογοθεραπείας, ο κ. Τάκης Βουγιουκλάκης, σκηνοθέτης, ο κ. Δημήτρης Μαλισσόβας, σκηνοθέτης, καθώς και η σύζυγός του Τίνα Σακελλάριου. Τον συντονισμό των ομιλιών έκανε η γνωστή δημοσιογράφος Νατάσσα Ράγιου.

 

 

Οι ηθοποιοί Κώστας Αποστολάκης και Χριστίνα Αλεξανιάν μετέφεραν στο κοινό, σαν “επί σκηνής θεάτρου”, στιγμές από τη ζωή και από τα έργα του. Ενώ η ηθοποιός Κατερίνα Μπιλάλη διάβασε αποσπασμάτα του επετειακού βιβλίου «Λες και Ήταν Χθες».

 

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν αποσπάσματα από τις ταινίες του, αλλά και συνεντεύξεις που έδωσαν ειδικά για την εκδήλωση ο Κώστας Βουτσάς, ο Λάκης Λαζόπουλος και η Μάρω Κοντού.

Ακολούθησε ζωντανό μουσικό αφιέρωμα, με γνωστά τραγούδια που έγραψε ο ίδιος, από τους ερμηνευτές Πέπη Θωμογιαννοπούλου, Γιώργο Κοτανίδη,  Μαρία Νικολοπούλου, αλλά και τη Χριστίνα Αλεξανιάν, με τη συνοδεία μουσικών και της παιδικής χορωδίας του Ωδείου Σωτηροπούλου.

 

 

Μία πραγματικά μοναδική βραδιά, η οποία απέδειξε πόσο διαχρονικό είναι το όνομα Αλέκος Σακελλάριος, με το κοινό να συμμετέχει ενεργά πότε με γέλιο, πότε με συγκίνηση, αλλά και με τραγούδι!

 

 

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των:

Φίνος Φιλμ, Εκδόσεις Μένανδρος, Ήλιος Μπαχαρικά, FIX HELLAS, Λουξ-Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ, Φαρμακευτική Galenica Α.Ε., Κανάλι SuperB, Achaia Clauss, Ξενοδοχείο Αστήρ-Πάτρας, Κάστρο Τεντούρα-Χάχαλης, Οινοποιία Παρπαρούση, Ζαχαροπλαστεία Caravel.

 

 

 

Η αυτοβιογραφία και ταυτόχρονα το βιβλίο αναµνήσεων του µοναδικού και ανεπανάληπτου Αλέκου Σακελλάριου, γραμμένο με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, λες… και παρακολουθούμε μία από τις ταινίες του, κυκλοφόρησε μόλις από τις εκδόσεις «Μένανδρος».

 

 

Η έκδοση περιέχει σπάνιο φωτογραφικό υλικό με σκηνές από θεατρικές παραστάσεις, ταινίες, καθώς και από ιδιαίτερες στιγμές του Αλέκου Σακελλάριου με φίλους, συνεργάτες και την οικογένειά του. 

 

Τρεις  ολόκληρες  γενιές  περνάνε  µέσα από  τις  αναµνήσεις  του  ανθρώπου  που κατάφερε να είναι στην κορυφή του πολιτισµού. Ο Αλέκος Σακελλάριος, εκπρόσωπος ενός κόσµου που έφυγε ανεπιστρεπτί, µας άφησε ανεξίτηλες παρακαταθήκες, µε τις ταινίες, τα θεατρικά και τις… ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ!

Το ξεκίνημα και η πορεία του με το θέατρο και τον κινηματογράφο. Στιγμές μοναδικές με τους ηθοποιούς, τα γυρίσματα, τις πρόβες, αλλά και τις μεταξύ τους ατάκες και τα γέλια μέχρι δακρύων… που ποτέ δεν έφτασαν στο κοινό.

 

 

 

1