Ήταν το 2011 όταν ο Αη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου σε Μύλο των ξωτικών, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας.

Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Φέτος για 7η συνεχή χρονιά ο μύλος των ξωτικών άνοιξε τις πύλες του την 1η Δεκέμβρη και θα μας ταξιδεύει σε παραμυθένιες χώρες μέχρι τις 7 Γενάρη του νέου έτους. Μέχρι στιγμής οι επισκέπτες ξεπερνούν κατά πολύ το 1 εκατομμύριο  κάνοντας για ακόμη μια χρονιά τα Τρίκαλα την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων στην Ελλάδα.

Οι δωρεάν δράσεις Μύλου είναι  η πριγκίπισσα του φεγγαριού, το σπίτι του Αη Βασίλη, το παραμυθόσπιτο των ξωτικών…

 

…το ταχυδρομείο των ξωτικών, η αιώνια πηγή της σοκολάτας, playmobile magic, το εργαστήριο του «πλάσματος», το μουσείο μανιταριών, ζωγραφική προσώπου και ο αλευρόμυλος των ξωτικών.

Η τελετή λήξης θα λάβει χώρα την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018 στις 18:30, μέχρι τότε υπάρχουν εκτός από τις δωρεάν δράσεις, πολλές εκδηλώσεις ποικίλου περιεχομένου. Από φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από διαφόρους χορευτικούς συλλόγους ανα την Ελλάδα μέχρι κινηματογραφική χριστουγεννιάτικη μουσική με την συνοδεία εγχόρδων. Επίσης εργαστήρι δημιουργικής γραφής, αφήγηση παραμυθιών, διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά, πολλά live από έντεχνες μπάντες, βιβλιοπαρουσιάσεις και πολλά ακόμα δρώμενα.

Το φουγάρο άρχισε να καπνίζει κι άλλο κάρβουνο στην μηχανή!….προσοχή, προσοχή, επόμενη στάση η πρωτεύουσα των Ξωτικών. Το πολικό εξπρές ξεκίνησε την 1η Δεκέμβρη και θα συνεχίσει μέχρι στις 7 Ιανουαρίου, τι λέτε? Επιβιβαζόμαστε?

 

1