Ήρθε και φέτος ανανεωμένη από τις 26 Απριλίου έως και τις 13 Μαϊου 2018! Μια Γιορτή Λουλουδιών!

 

Κάθε χρόνο στην ανοιξιάτικη Ανθοκομική Έκθεση, γιορτάζεται η αναγέννηση και η ομορφιά της Φύσης!

 

Στο Άλσος Κηφισιάς, σε έναν μοναδικό  χώρο με πανύψηλα δέντρα και γραφικό σχεδιασμό, οι επαγγελματίες της ανθοκομίας στόλισαν τα περίπτερά τους με τα πιο όμορφα άνθη και φυτά και σας περιμένουν.

 

Ο χώρος γέμισε από πανέμορφα χρώματα και μεθυστικές μυρωδιές, που ξεσηκώνουν τις αισθήσεις.

 

Δείτε αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων :

 

Τις καθημερινές (από Δευτέρα έως και Παρασκευή) η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό από την έναρξη της Έκθεσης στις 10:00 ως και τις 13:00. Eξαιρούνται οι καθημερινές ημέρες που είναι αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

 

Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες το εισιτήριο κοστίζει 1,50 €.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης Δήμου Κηφισιάς θα εισέρχονται δωρεάν τις ώρες και ημέρες που επιβάλλεται η καταβολή εισιτήριου:

 

  •     Οι κάτοχοι καρτών ελευθέρας εισόδου
  •     Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ.. Θα πρέπει να επιδεικνύουν πρόσφατη Βεβαίωση Ανεργίας (που έχει ισχύ 30 ημέρες από την έκδοση της)
  •     Τα παιδιά έως 12 ετών (δεν απαιτείται η επίδειξη δικαιολογητικού, καθώς η φυσική παρουσία του παιδιού πιστοποιεί ότι ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων)
  •     Τα άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.), με την επίδειξη της ειδικής Ετήσιας Κάρτας Ελεύθερης Μετακίνησης που τους χορηγείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Διευθύνσεων Πρόνοιας του Ν. Αττικής.
  •     Οι υπάλληλοι του Δήμου Κηφισιάς και των ΝΠΔΔ του με την επίδειξη της κάρτας προσωπικού και της αστυνομικής τους ταυτότητας.

 

Εισιτήριο μειωμένης τιμής 0,70 ευρώ :

 

  1. Για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας
  2. Για νέους ηλικίας 13 έως 18 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας
  3. Για φοιτητές Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Πανεπιστημίων της αλλοδαπής μέχρι την ηλικία των 25 ετών με την επίδειξη Φοιτητικής Ταυτότητας «Student Card – University ID» και Διαβατηρίου ή Ταυτότητας.
  4. Για πολύτεκνους και τα μέλη των οικογενειών τους με την επίδειξη του ισχύοντος και θεωρημένου στο πίσω μέρος βιβλιαρίου πολυτέκνων, το οποίο χορηγείται στο δικαιούχο από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

 

 

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς στηρίζει το «Όραμα Ελπίδας»

 

Η 64η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Κηφισιάς όπως κάθε χρόνο στηρίζει τους τοπικούς συλλόγους δίνοντάς του βήμα να παρουσιάζουν το κοινωνικό τους έργο. Φέτος όλοι μαζί ενωμένοι στηρίζουμε το «Όραμα Ελπίδας».

 

Η ελπίδα μπορεί να ανθίσει μόνο εκεί όπου υπάρχει προσφορά και αγάπη. Το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» σε περιμένει στο περίπτερό του για να γίνεις εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων. Δώσε Ελπίδα, δώσε ζωή! Μάθε τι σημαίνει γίνομαι εθελοντής δότης μυελού των οστών.

 

Μέσα απο τη γιορτή των λουλουδιών, μάθε να νοιάζεσαι, μάθε να προσφέρεις. Φρόντισε να ξαναανθίσει η ζωή κάποιου παιδιού που πάσχει απο καρκίνο.

 

 

Κεντρικό Θέμα 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς

«Θεραπευτικοί κήποι»

 

Στον Εκθεσιακό χώρο της 64ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς φιλοξενούμε φέτος τους «Θεραπευτικούς κήπους» με την ευρύτερη έννοια της ευεργετικής επίδρασης που μπορούν να έχουν οι κήποι στη σωματική, ψυχική και συναισθηματική υγεία του ατόμου.

 

Η κεντρική ιδέα είναι ο «Κήπος για τις αισθήσεις», δηλαδή ένας κήπος που δίνει το έναυσμα για τη λειτουργία και ενεργοποίηση των αισθήσεων. Σε αντίθεση με πολλούς κήπους στους οποίους υπερισχύει η αίσθηση της όρασης, στον κήπο των αισθήσεων ο επισκέπτης δέχεται πληθώρα ερεθισμάτων που σχετίζονται με όλες τις αισθήσεις. Στον κήπο αυτό θα συναντήσουμε φυτά με διαφορετική αίσθηση αφής τα οποία καλείται ο επισκέπτης να αγγίξει και φυτά με έντονο άρωμα (όπως λεβάντες, γαρύφαλλο, βασιλικός, δυόσμος, ρίγανη, θυμάρι κ.α.) τα οποία μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ακόμα και με κλειστά τα μάτια. Ακουστικά ερεθίσματα και φυτικές συνθέσεις που θυμίζουν ελληνική ύπαιθρο συμπληρώνουν το τοπίο ενώ ένας εδώδιμος κήπος με δέντρα που παράγουν βρώσιμους καρπούς συνδέει την καλλιέργεια με την παραγωγή.

 

Θεραπευτικοί Κήποι 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς!Τέλος μια ιδιαίτερη κατασκευή από ξύλα το «Μονοπάτι των αισθήσεων» που προσομοιάζει με γραμμές τραίνου και αποτελείται από διαφορετικά υλικά (όπως φλοιό πεύκου, βότσαλα, χλοοτάπητα κ.α.) προκαλεί τους επισκέπτες να το περπατήσουν.

 

Στον θεματικό βοτανικό «Κήπο του Ιπποκράτη» παρουσιάζεται μέρος των σημαντικότερων φυτών (βοτάνων και δέντρων) με τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες που άφησε στις μελλοντικές γενιές ως παρακαταθήκη ο Ιπποκράτης μέσα από την έρευνα και την επιστημονική του τεκμηρίωση. Γενικότερα η χρήση και η σήμανση των φαρμακευτικών φυτών χρησιμοποιείται ευρέως στους σύγχρονους θεραπευτικούς κήπους και βασίζεται στην ιδέα ότι τα φάρμακα απομυθοποιούνται και γίνονται πιο οικεία, όταν οι ασθενείς αναγνωρίσουν από πού προέρχονται.

 

Στους θεραπευτικούς κήπους επίσης ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να περπατήσει πάνω σε ένα κλασσικό «Λαβύρινθο» κατασκευασμένο από κόκκινους παλαιωμένους κυβόλιθους. Ο λαβύρινθος (labyrinth) είναι εργαλείο στοχασμού που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα. Αποτελείται από ένα μοναδικό μονοπάτι που καταλήγει σε ένα κεντρικό σημείο και σε οδηγεί πάλι πίσω προς την έξοδο (μονόδρομος) και μπορεί να προκαλέσει πνευματική ή συναισθηματική ηρεμία και να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων. Επίσης παρέχει μια ήπιας μορφής άσκηση η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμα και από άτομα ηλικιωμένα ή άτομα με κινητικές δυσκολίες.

 

Τέλος στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Κηπουρικής» που αποτελείται από ξύλινα υπερυψωμένα παρτέρια θα έχουν την ευκαιρία μικροί και μεγάλοι να ασχοληθούν με την κηπουρική. Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κηπουρικής είναι γνωστές από παλιά. Μερικά από τα σπουδαία οφέλη της κηπουρικής είναι η σωματική και πνευματική άσκηση, η επαφή με τη φύση, η απόκτηση νέων εμπειριών και γνώσεων, ηθική και υλική ικανοποίηση Στο χώρο αυτό επίσης οι επισκέπτες θα μάθουν για τον «Λαχανόκηπο της αρμονίας» δηλαδή ποια φυτά συμβιώνουν αρμονικά στον ίδιο χώρο.

 

Τα υλικά που επικρατούν είναι το ξύλο ως φυσικό υλικό και το μέταλλο το οποίο όμως έχει υποστεί ειδική επεξεργασία ώστε να αποκτήσει φυσική σκουριά και να ενσωματώνεται στο τοπίο. Οι συνδυασμοί σχημάτων (στρογγυλά, ορθογώνια παραλληλόγραμμα και τετράγωνα) κάνουν τον κήπο ακόμα πιο ενδιαφέρoντα. Οι επεξηγηματικές πινακίδες του χώρου ενημερώνουν και κατευθύνουν τους επισκέπτες ενώ ο ειδικός φωτισμός ζωντανεύει τον κήπο και το βράδυ.

 

Σας περιμένουμε!

 

 

 

1