Tο «Roseanne» ήταν μια αμερικανική σειρά που προβλήθηκε από τον Οκτώβριο του 1988 έως το Μάιο 1997 και αφορούσε μια οικογένεια της εργατικής τάξης που ζούσε στο Λάντφορντ.

Η σειρά έκανε την ηχηρή της επιστροφή στις 27 Μαρτίου στις Αμερικάνικες οθόνες με πολλές αντιδράσεις, μιας και η πρωταγωνίστρια Roseanne Bar είναι Ρεπουμπλικανή με τη βούλα: υποστήριξη του Trump και συγχαρητήριο τηλεφώνημά του, την ίδια να είναι εριστική σε τηλεοπτικές εκπομπές, καθώς και συζητήσεις μαζί με τον Don Jr.

 

Αυτά, όμως, είναι θέματα της αμερικάνικης πολιτικής σκηνής.

 

Επί του παρόντος, θα κάνουμε μια αναδρομή σε μερικούς σταρ που έκαναν σύντομες εμφανίσεις στη σειρά, πριν γίνουν διάσημοι, πριν αποκτήσουν το πρώτο τους Όσκαρ, και (σε αρκετές περιπτώσεις) πριν καν ενηλικιωθούν…

 

George Clooney

Έπαιξε σε συνολικά 11 επεισόδια τις χρονιές 1988-89, αφότου είχε ολοκληρώσει τα -παντελώς άγνωστα- «Baby Talk», «The Facts of Life» και «Return of the Killer Tomatoes». Λίγο αργότερα, το 1994, θα ερχόταν η μεγάλη του ευκαιρία, καθώς εδραιώθηκε πρωταγωνιστώντας στο «ER». Mάλιστα, στο Τelluride Film Festival έχει μοιραστεί μια ιστορία με τη Roseanne Barr, η οποία στην πρώτη τους γνωριμία έδειξε ενδιαφέρον για τον όμορφο, νέο ηθοποιό, μιλώντας του πολύ βρώμικα.

 

Leonardo DiCaprio

Το 1991 στο επεισόδιο «Ηome-Ec» o Leonardo DiCaprio εμφανίζεται στην τάξη ως συμμαθητής της Darlene, της κόρης της Roseanne. Στο επεισόδιο αυτό η Roseanne εισβάλλει στην τάξη και μιλά για τα καθήκοντα της νοικοκυράς. Ο ρόλος του DiCaprio είναι βουβός αλλά η αναγνώριση δεν άργησε να έρθει με την συμμετοχή του το 1993 στο «What’s Eating Gilbert Grape?» χάρη στο οποίο προτάθηκε για Oscar Β′ αντρικού ρόλου – παρότι το πολυπόθητο αγαλματίδιο θα ερχόταν πολύ αργότερα για τον διάσημο ηθοποιό.

 

Tobey Maguire

Μια βδομάδα αργότερα , ο φίλος του DiCaprio, Tobey Maguire και γνωστός για τις ταινίες Spiderman έκανε μία σύντομη εμφάνιση με λίγες μόνο ατάκες.

 

Joseph Gordon-Levitt

Βρισκόταν μόνο στην προ εφηβεία όταν εμφανίστηκε στο σόου για τέσσερα επεισόδια από το 1993 έως το 1995 ως ο παράξενος φίλος του μεγαλύτερου γιου της οικογένειας D.J. Εμφανίστηκε στην πορεία και σε άλλα ανάλογα τηλεοπτικά προγράμματα, αλλά η μετάβαση του στο σινεμά ήταν αυτή που τον καθιέρωσε: Όλοι τον θυμόμαστε στην επιτυχία του 2009 «500 Days of Summer» και, λίγο αργότερα, στο «Inception».

 

Ellen DeGeneres

Πριν αποκτήσει το δικό της σόου, τον Μάιο του 1995 εμφανίστηκε στο επεισόδιο «The Blaming of the Shrew» υποδυόμενη μια ψυχολόγο-σύμβουλο σχέσεων, την Dr. Whitman που αναλαμβάνει ένα ζευγάρι, το οποίο βέβαια παρά τη συμβουλευτική της αργότερα χωρίζει.

 

Brad Garret

Ο ηθοποιός και κωμικός που έπαιξε τον Doug το Μάιο του 1991 στο επεισόδιo «The Pied Piper of Lanford». Έχει κάνει και πολλές παρασκηνιακές εργασίες δίνοντας φωνή σε κινούμενα σχέδια. Αλλά είναι περισσότερο γνωστός για τo ρόλο του Robert Barron στο «Εverybody Lover Raymond» με τον οποίο κέρδισε και τρία Emmy.

 

Alyson Hanning

Στην τρίτη σεζόν τo 1990 η Alyson Hanning στο επεισόδιο «Like a New Job», όπου παρουσιάστηκε ως Jan φίλη της Becky. Λίγα χρόνια αργότερα καθιερώνεται για το ρόλο της στο «American Pie».Διάσημη φυσικά έγινε πρωταγωνιστώντας στο «How I Met Your Mother».

Πηγή

 

0