Γυρνώντας πίσω στο χρόνο ένα ομολογουμένως αταίριαστο ζευγάρι μονοπώλησε τις Δευτέρες μας στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

Η “αλεπού” Τζοβάνα Φραγκούλη και ο “μπούφος” Γιώργος Κωνσταντίνου συνυπάρχουν στην ομώνυμη σειρά του 1987 σκορπώντας γέλιο και δημιουργώντας μια παράδοση στην ελληνική τηλεόραση ζευγαριών με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες.

 

 

Η σειρά ξεκίνησε στα τέλη Νοέμβρη του 1987 και ολοκληρώθηκε μετά από 26 επεισόδια τον Μάη της επόμενης. Δίπλα στον Γιώργο Κωνσταντίνο(Ντίνος) και την Τζοβάνα Φραγκούλη(Σύλβια) συμμετείχε ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών όπως: η Ντίνα Κώνστα (θεία), η Μπέτυ Μοσχονά (μητέρα της Σύλβιας), ο Κώστας Παληός, Κάρμεν Ρουγγέρη, Μάρκος Λεζές, Μαίρη Ραζή και Ερμής Μαλκότσης. Δίπλα τους περνούν ως γκεστς αξιόλογοι ηθοποιοί όπως η Δήμητρα Παπαδοπούλου, η Φραίζη Μαχαίρα, η Μάρα Θρασιβουλίδου, ο Τάσος Κωστής, η Βέτα Μπετίνη και πολλοί άλλοι.

 Ο Γιώργος Κωνσταντίνου έχει ήδη αφήσει από το 1985 άλλα δύο σενάρια για σειρές της ΕΡΤ. Στην τρίτη του σεναριακή απόπειρα πρωτοτυπεί . Βάζει δύο εντελώς απροσάρμοστους ανθρώπους και διεκδικητές μιας κληρονομιάς να βάζουν εμπόδια ο ένας στον άλλον για να κερδίσουν το τεράστιο ποσό της. Μια νύφη που αν την βρει μέσα σε ένα χρόνο ο Ντίνος θα γίνει πάμπλουτος κι από την άλλη ένας γάμος που δεν πρέπει να γίνει μέσα στο χρόνο για να καρπωθεί η Σύλβια το ποσό. Από ένα σημείο και μετά όλα αρχίζουν να παίρνουν διαφορετική τροπή καθώς η προθεσμία εκπνέει. Όλα θα συμβούν για χάρη των χρημάτων ή μήπως όχι;

 

Την παραγωγή έκανε η Λιάνα Πατέρα ενώ η σκηνοθεσία ήταν του  Κώστα Λυχναρά. Το τραγούδι της  σειράς έγραψε ένας μουσικός και τραγουδιστής που την εποχή εκείνη μεσουρανούσε στο μουσικό στερέωμα, ο Μιχάλης Ρακιντζής. Το τραγούδι αυτό δεν μπήκε ποτέ σε προσωπικό του δίσκο.

Η επιτυχία της σειράς φαίνεται από τις τόσες πολλές επαναλήψεις που έχουν γίνει. Άλλωστε το να απασχολεί κάποιους 30 χρόνια μετά φαίνεται πως το άρωμα της παραμένει ακόμα δυνατό.

Ακολουθεί το πρώτο επεισόδιο:

 

Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο της ΕΡΤ

http://archive.ert.gr/

 

 

59