Έγινε ευρέως γνωστός μέσα από την συμμετοχή του στο X-Factor το 2017. Πέντε χρόνια μετα, ο Άγγελος Προβελεγγιάδης (ή αλλιώς Angel Haris) ετοιμάζεται για τη δική του μεγάλη δισκογραφική στιγμή. Ο λόγος για το ολοκαίνουργιο τραγούδι του και βίντεο κλιπ που τιτλοφορείται “Falling”.

Ολοκαίνουργιο τραγούδι και βίντεο κλιπ με τίτλο “Falling”. Πες μας λίγα λόγια!

To Falling αποτελεί ουσιαστικά το τραγούδι με το οποίο κάνω ένα comeback στην μουσική σκηνή. Αυτοί που με ξέρουν, γνωρίζουν πως το είδος το οποίο συνήθως υπηρετώ είναι οι μπαλάντες. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε το Falling ήταν μια πρόκληση για μένα. Με βοήθησε να βγω απο το στοιχείο μου και να πειραματιστώ. Βασική ιδέα του τραγουδιού είναι αυτό που έχουμε νιώσει όλοι κάποια στιγμή που γνωρίσαμε ένα άτομο και καταλάβαμε με την πρώτη ματιά μια δυνατή έλξη. Ήθελα μέσα από τους στίχους να αποτυπώσω όλη αυτή την αίσθηση και ελπίζω να το έχω καταφέρει.

 

Κατά καιρούς σε έχουμε δει να ερμηνεύεις λιγο περισσότερο κομμάτια από την ξένη δισκογραφία. Ποιος είναι ο λόγος;

Ελπίζω να μην έχω παρεξηγηθεί σε αυτό το θέμα γιατί ειλικρινά στην Ελλάδα έχουμε φανταστικούς στιχουργούς, συνθέτες και τραγουδιστές. Ο λόγος που προτιμώ να ερμηνεύω ξένα τραγούδια είναι κυρίως γιατί το βασικό είδος μου είναι η Pop, ένα είδος που είναι αρκετά παραμελημένο στη χώρα μας οπότε και οι επιλογές είναι αρκετά περιορισμένες.

Τι γεύση σου άφησε η συμμετοχή σου στο X-Factor; Πώς ήταν η εμπειρία; 

Η εμπειρία του X-Factor είναι ένα μάθημα για κάθε μουσικό. Μαθαίνεις να λειτουργείς υπό πίεση και πάνω από όλα να δέχεσαι την κριτική είτε αυτή είναι καλή, είτε είναι κακή. Επιπλέον, δοκιμάζεις καθημερινά τις δυνατότητες σου και αυτό σε βοηθά να καταλάβεις τα όρια σου και τι θέλεις από τον εαυτό σου σαν μουσικός.

Με ποιον Έλληνα καλλιτέχνη θα ηθελες να συνεργαστείς και γιατί; 

Όπως καταλαβαίνετε οποιαδήποτε συνεργασία με έναν Έλληνα καλλιτέχνη θα ήταν μεγάλη τιμή για εμένα. Με βάση όμως την μουσική μου ταυτότητα πιστεύω πως μια πολύ καλή συνεργασία θα ήταν με τον Χρήστο Μάστορα. Ο λόγος είναι πως πολλά από τα τραγούδια του με αγγίζουν και με κάνουν να νιώθω πολύ έντονα συναισθήματα όταν τα ακούω ή όταν τα ερμηνεύω.

Ποιο είναι το πιο κολακευτικό σχόλιο που έχεις δεχθεί για τη φωνή σου (είτε από άτομο του χώρου είτε από θαυμαστή);

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής μου στο X-Factor είχα λάβει πάρα πολλά σχόλια από θαυμαστές που μου έχουν μείνει μέχρι και σήμερα.  Ένα από τα πιο κολακευτικά όμως προήλθε από έναν μουσικό που θαυμάζω πάρα πολύ στην πρώτη μου οντισιόν στο X-Factor. Το σχόλιο αυτό ήταν από τον κ. Στόκα που μόλις είχα σταματήσει να ερμηνεύω το τραγούδι “Προσκυνητής” μου είπε πως ένας από τους λόγους που ήρθε στο παιχνίδι ήταν να βρει παιδιά σαν και μένα. Το να ακούς ένα τόσο κολακευτικό σχόλιο από έναν “γίγαντα” της έντεχνης μουσικής είναι σίγουρα μεγάλη υπόθεση.

Θεωρείς ότι μια ωραια εμφάνιση ανοίγει ή κλείνει πόρτες; 

Μια ωραία εμφάνιση σίγουρα μπορεί να βοηθήσει στην απήχηση που θα έχει ένας καλλιτέχνης στο κοινό. Βέβαια αυτό δεν αρκεί αν ένας καλλιτέχνης δεν έχει μουσικές ικανότητες. Υπάρχουν παραδείγματα ανά τον κόσμο που ένας καλλιτέχνης έκανε καριέρα βασιζόμενος καθαρά στην εμφάνιση του. Πρέπει όμως να αναλογιστούμε πως οι καλλιτέχνες που άντεξαν στον χρόνο είναι αυτοί που ακόμη και αν δεν είχαν την τέλεια εμφάνιση, είχαν σίγουρα κάτι να πουν και είχαν τις φωνητικές ικανότητες και την ψυχή για να σε κάνουν να ακούσεις αυτό που θέλουν να σου μεταφέρουν.

Μελλοντικά στοχεύεις και στην ελληνική δισκογραφία; 

Σίγουρα κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσω και τραγούδια με ελληνικό στίχο. Ο λόγος που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα είναι γιατί νιώθω πιο άνετα να γράφω στα αγγλικά αλλά σίγουρα σκοπεύω να πειραματιστώ και με τον ελληνικό στίχο πολύ σύντομα.

Πες μας ένα προτέρημα και ένα ελαττωμά σου; 

Ένα προτέρημα μου πιστεύω πως είναι πως μπορώ να λειτουργήσω υπό πίεση και να την διαχειριστώ αρκετά καλά. Από την άλλη, ένα ελάττωμα μου που με έχει κρατήσει πίσω σε πολλούς τομείς της ζωής μου είναι πως είμαι αρκετά ντροπαλός και εσωστρεφής σαν χαρακτήρας και αυτό είναι κάτι που με έχει εμποδίσει αρκετά τόσο στα επαγγελματικά μου όσο και στις ανθρώπινες σχέσεις.

 

Τι ετοιμάζεις από live εμφανίσεις; Έχεις κάτι στα σχέδιά σου; 

Όπως ξέρετε η πανδημία του Covid ήταν μια πολύ κακή περίοδος για πολλούς μουσικούς. Εγώ άρπαξα την ευκαιρία και ξεκίνησα ένα μουσικό ταξίδι για να βρω “τον ήχο μου” και στράφηκα κυρίως στην παραγωγή. Κάνοντας όμως αυτό άφησα πίσω το κομμάτι των Live εμφανίσεων. Σίγουρα όμως θα προσπαθήσω να επιστρέψω όσο πιο σύντομα γίνεται στην σκηνή γιατί είναι ένα κομμάτι που μου έχει λείψει πολύ.

Που θελει να φτάσει ο Άγγελος ιδανικά;

Ο επόμενος μεγάλος στόχος μου είναι η δημιουργία του πρώτου μου ολοκληρωμένου Album με το οποίο ουσιαστικά θα κάνω ντεμπούτο σαν καλλιτέχνης γιατί μέχρι στιγμής κυκλοφορώ μεμονωμένα singles. Σίγουρα ένα τέτοιο Project θα πάρει καιρό για να υλοποιηθεί αλλα είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ελπίζω το ίδιο ενθουσιασμένοι να είναι όσοι με στηρίζουν.

Σε ευχαριστώ πολύ Άγγελε για την κουβέντα μας!

Εγώ σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο!

0