Αναμονή τέλος, το νέο cd της Καίτης Γαρμπή μόλις κυκλοφόρησε από την νέα της εταιρεία και μας καθηλώνει μουσικά.

Τέσσερα χρόνια μετά το τελευταίο της πλατινένιο cd “περίεργες μέρες” η Καίτη Γαρμπή έρχεται για να σπάσει τους δείκτες της καρδιάς μας μέσα από την νέα της δισκογραφική στέγη, την panik platinum. Τίτλος του δίσκου “Σπάσε τους δείκτες” και πρόκειται για 12 νέα τραγούδια + 3 παλιότερα που κυκλοφόρησαν ως singles από πέρυσι, συνολικά 15. Ο Γιώργος Σαμπάνης, Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, Ο Κώστας Μηλιωτάκης, ο Γαβριήλ Γαβριήλογλου και οι Ιορδάνης Παύλου, Γιάννης Φρασέρης, Θάνος Γεωργουλάς, Ηλίας Καμπακάκης και Μάκης Μπερδές ντύνουν μουσικά τους στίχους της Σμαρούλας Μαραγκουδάκη, Ελένης Γιαννατσούλα, Νίκου Γρίτση, Αγγελικής Μακρυνιώτη, Βαγγέλη Κωνσταντινίδη, Ναταλίας Γερμανού, Βασίλη Καρρά και Γιάννη Γούνα.

Πολυσυλλεκτικό άλμπουμ γεμάτο μουσικές εναλλαγές ενίοτε λαϊκού και άλλοτε ποπ ύφους. Δίπλα στις γνωστές ρούμπες και στα τσιφτετέλια( σαν τσιγάρο, εξομολογήσου, μια κυρία, όλα πληρώνονται εδώ), έρχονται να προστεθούν ρυθμικές μπαλάντες (σκόρπια, βάλε μια τελεία, σαν ενήλικες), dance – latin- disco(καρδιά αλήτισσα, έχει σήμα η καρδιά μου, κανείς σαν εσένα).

Ξεχωρίζουν, το μοναδικό τραγούδι του Γιώργου Σαμπάνη “Σπάσε τους δείκτες του ρολογιού” με τη δυναμικότητα της μουσικής του και την ανωτερότητα στο στίχο και το “βρέχει μέσα, βρέχει έξω” ένα ζεϊμπέκικο άλλου τύπου σε έξοχη ενορχήστρωση. Ένας δίσκος γενικά σε γνωστά “γαρμπικά” ακούσματα  αλλά και γεμάτος εκπλήξεις. Η ερμηνεία της Καίτης πιο ζεστή και ώριμη από ποτέ, ζωντανεύει με τον καλύτερο τρόπο το πλούσιο υλικό των δημιουργών. Ένα πολύ καλό χριστουγεννιάτικο δώρο για τους μουσικόφιλους.

1