Σε ένα ευχάριστο καταπράσινο περιβάλλον, στη δροσιά του κήπου του Νομισματικού Μουσείου, η Feelgood Records παρουσίασε το νέο διπλό live άλμπουμ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου, Θέμη Καραμουρατίδη και Νατάσσας Μποφίλιου «Μπελ Ρεβ Live».

Από νωρίς άρχισαν να καταφτάνουν οι προσκεκλημένοι της βραδιάς, που είχαν κερδίσει στον διαγωνισμό «Κάντε τη δική σας ερώτηση στη Νατάσσα, τον Θέμη και τον Γεράσιμο», ενώ οι πρωταγωνιστές της βραδιάς συνομιλούσαν με τον κόσμο, φωτογραφίζονταν και υπέγραφαν το νέο τους cd.

 

 

Μέχρι να ξεκινήσει η συνέντευξη που  μεταδίδονταν και live streaming από την επίσημη σελίδα της Feelgood Records στο facebook, οι αέρινες ερμηνείες της Νατάσσας με τους γάργαρους στίχους του Γεράσιμου και τη δροσάτη μουσική του Θέμη με τις νεόκοπες  ενορχηστρώσεις του νέου τους δίσκου,  δονούσαν την ατμόσφαιρα του Νομισματικού Μουσείου.

Ο Γιώργος Νάστος, συντονιστής της συνέντευξης, μετά από μια κατατοπιστική εισαγωγή για τη νέα κυκλοφορία και την ιδιαιτερότητα της χτεσινής βραδιάς, προχώρησε στις ερωτήσεις του κόσμου που επικεντρώνονταν κυρίως στη κυκλοφορία του νέου τους δίσκου, την επιλογή των κομματιών, τις αγαπημένες στιγμές καθενός από το νέο cd, αλλά και τι σηματοδοτεί αυτό το άλμπουμ στη μουσική τους πορεία.

 

Νατάσσα: Είχα ανάγκη να βουτήξω σε μένα!

Η Νατάσσα δήλωσε πως: «το Μπελ Ρεβ το φτιάξαμε με όλους τους ανθρώπους και ήρθε την στιγμή που ήμασταν ώριμοι». Ξεχωρίζει το τραγούδι «Στην Αλεξανδρας» γιατί   η συγκεκριμένη εκδοχή είναι ακριβώς όπως την ήθελε, και εξομολογήθηκε πως γενικά όλα τα τραγούδια του Μπελ ρεβ έχουν περισσότερη φρεσκάδα πλέον. Αποκάλυψε ότι παρόλο που βιντεοσκοπήθηκε η παράσταση, δεν αποτυπώθηκε σωστά ώστε να συνάδει με το αντίστοιχο ηχητικό αποτέλεσμα, έτσι κάποια clips που θα κυκλοφορήσουν θα είναι μια συρραφή εικόνων της παράστασης. Δήλωσε, “ολοκληρωτικά ευχαριστημένη κι ότι η παράσταση ήταν ένα πολύ φιλόδοξο εγχείρημα που αποτυπώνεται ηχητικά στο cd”.

 

Θέμης: Το ρίσκο είναι απαραίτητο στοιχείο

Με τη σειρά του ο Θέμης αφού ξεχώρισε τρία ή μάλλον τέσσερα τραγούδια (Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει, Εκκρεμότητα, Έτσι είν’ αυτά, Βαβέλ) δήλωσε πως το άλμπουμ είναι αυτό ακριβώς που ήθελε κι αποτυπώθηκε με τον πλέον άριστο τρόπο. Όσο για το φρέσκο αέρα των ενορχηστρώσεων είπε πως  παλιότερα το στούντιο κι η έλλειψη εμπειρίας έφερε διόρθωση σε πολλά τραγούδια. «Το Μπελ ρεβ είναι ένα ορόσημο» είπε «έβαλε μια τελεία και θα χωρίζει πλέον τη μουσική μας πορεία σε εποχή Πριν το Μπελ Ρεβ και Μετά το Μπελ Ρεβ».

Τέλος ο Γεράσιμος, πιο φειδωλός στην αρχή, δήλωσε πως όλη η ομάδα είναι πολύ ευτυχής που μπόρεσε κι αποτύπωσε την παράσταση, ενώ ξεχωρίζει το τραγούδι «Οι Τελευταίες μέρες μου». Αισθάνεται, ακόμη, πλήρης που  ως ομάδα  «….μηδενίζουμε και ξεκινάμε από την αρχή».

 

 

Γεράσιμος: Όταν δουλεύουμε δεν υπάρχουν όρια

Σε ερώτηση για τα όρια που μπαίνουν στη συνεργασία τους, ο Γεράσιμος είπε πως «…δεν υπάρχουν όρια, αλλά υπάρχει μια στιγμή που συναντιέται ο συνεργάτης με τον φίλο κι εκεί είναι το κομβικό σημείο». Ο Θέμης συμπλήρωσε πως δεν χρειάζεται να τίθενται όρια επειδή γνωρίζονται χρόνια.

Οι ερωτήσεις συνεχίστηκαν εν μέσω αστεϊσμών και άφθονου γέλιου περνώντας σε πιο προσωπικές στιγμές της δημιουργίας τους.

 

Γεράσιμος «Δε θέλω να γίνουμε βαριεστημένο κατεστημένο με σηκωμένο φρύδι»

Σε ερώτηση για το πως φαντάζονται τον εαυτό τους σε 10 χρόνια ο Γεράσιμος βγαίνοντας μπροστά δηλώσε πως  θέλει να διατηρήσουν την ειλικρίνεια που έχουν με τον κόσμο και πως δεν θέλει να γίνουν βαριεστημένο κατεστημένο με σηκωμένο φρύδι. Ο Θέμης αφού συμπέρανε πως σήμερα έχει χαθεί η ανθρωπίλα και πως ειναι πια επιτακτική ανάγκη να βρεθεί, ευχήθηκε ηρεμία και κοινωνική αθωότητα. Τέλος η Νατάσσα επικεντρώθηκε στην ανοχή του Έλληνα που δέχεται πράγματα που πριν από 10 χρόνια δεν θα έμπαινε στη διαδικασία καν  να τα σκεφτεί, ευχήθηκε να έχουμε μια κοινωνία που να ξεχειλίζει ανθρωπισμό και ως ομάδα να είναι πάντα αγαπημένοι.

 

Θέμης «Καθείς εφ’ ω ετάχθη»

Μια ιδιάζουσα ερώτηση που πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον οι απαντήσεις που θα φέρει, αφορούσε την σύγχρονη εμπορική μουσική. Ο Θέμης το πήρε πάνω του και δήλωσε πως “υπάρχει χώρος για όλους, αλλά καθείς εφ’ ω ετάχθει! Δεν είναι καλό να συγχέονται τα πράγματα”. Η Νατάσσα αναφέρθηκε πως δεν πιστευει στο διαχωρισμό αυτό γιατί τα μεγάλα αριστουργήματα ήταν και εμπορικά, αλλά πως σίγουρα υπάρχει και το εμπορικό που εξυπηρετεί άλλες ανάγκες. Ενώ ο Γεράσιμος συμπλήρωσε, πως δεν πιστεύει στον καλλιτέχνη που δεν είναι ειλικρινής με το μέσα του.

Ρωτήθηκαν για πολλά, όπως για την τηλεόραση, τα μουσικά ριάλιτι και τους νέους τραγουδιστές που βγαίνουν μέσα  από αυτά, για το αν έχουν δεχτεί προτάσεις συμμέτοχής τους σε talent shows, ενώ όταν το μικρόφωνο πήγε στους παρευρισκόμενους  οι ερωτήσεις πέφταν βροχή.

Κλείνω με μια ερώτηση που αφορούσε τα μελλοντικά του σχέδια. Ο Γεράσιμος αποκάλυψε πως έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό για τον επόμενο δίσκο τους, ενώ η Νατάσσα μιλήσε για σχέδια που έχουν κάνει, αλλά αστεϊζόμενη είπε πως κρατά μικρό καλάθι. Το τοπίο ξεδιάλυνε ο Θέμης που δήλωσε κατηγορηματικά πως είναι έτοιμοι για το επόμενο τους βήμα.

Στο τέλος ευχαριστήσαν τους ανθρώπους που φροντίζουν για αυτούς όπως την παραγωγό τους, την εταιρία τους Feelgood Records και άνθρωπους που είναι δίπλα τους και τους στηρίζουν.

Ο συντονισμός της βραδιάς ήταν κάτω από την αξιόλογη δουλειά της υπεύθυνης των δημοσίων σχέσεων  Άννα Θεοδόση. 

https://www.facebook.com/FeelgoodRecords.Greece/

 

“Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει”, λέει ο Σοφοκλής. Δηλαδή ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο χρόνος έχει αποδείξει πως η μουσική τριάδα έχει μια ειλικρίνεια και μια τιμιότητα που περνά στο κοινό και γίνεται ενδιάμεσος κρίκος των τριών τους. 

 

 

Κρατάμε

Νατάσσα: «Είμαι ερασιτεχνικά θεατρική»

Γεράσιμος: «Εγώ όνειρα δεν λέω, ειδικά ανεκπλήρωτα»

Θέμης: «Καθείς εφ’ ω ετάχθει»

Θέμης: «Κανείς δεν παρατά το πανεπιστήμιο, αλλά κάποια πράγματα έρχονται φυσικά»

Νατάσσα: «Ο θυμός που βγαίνει να σε κάνει να δεθείς με τον άλλον ώστε να σηματοδοτεί μια αναγέννηση»

Νατάσσα: « Το θέμα είναι να αγαπάς και να πιστεύεις αυτό που κάνεις»

Γεράσιμος: «Κάποια στιγμή έγινε το όνειρό μας πραγματικότητα και έγινε και δουλειά»

Γεράσιμος: «Έχω φυλάξει μερικές δεξαμενές (εν. έμπνευσης) ώστε να αφηγηθώ τον κόσμο από την αρχή”

Νατάσσα: «Είχα ανάγκη να βουτήξω σε μένα»

Γεράσιμος: « Δεν θέλω να ‘μαστε (εν. 10 χρόνια μετά) βαριεστημένο κατεστημένο με σηκωμένο το φρύδι»

Νατάσσα: «Και οι δύο (Θέμης-Γεράσιμος) έχουν μια τρομερή τιμιότητα σε αυτό που λέμε έμπνευση”.

 

 

 

0