Χωρίς ελληνική συμμετοχή ο φετινός τελικός της Eurovision, καθώς η Γιάννα Τερζή και το «Όνειρό μου» δεν κατάφεραν να πείσουν τους Ευρωπαίους ώστε να δώσουν στην Ελλάδα ένα εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου. Ωστόσο, στον μεγάλο τελικό θα έχουμε την Ελένη Φουρέιρα με το «Fuego» για λογαριασμό της Κύπρου.

Η Γιάννα Τερζή, εμφανίστηκε με το «Όνειρό μου» 14η στη σκηνή της Eurovision και παρ’ όλο που τα πάντα πήγαν καλά, δεν κατάφερε με την ερμηνεία της να πείσει το κοινό να της δώσει μια θέση στον τελικό του διαγωνισμού το Σάββατο.

Λίγο μετά το τέλος του Α’ Ημιτελικού, η Γιάννα Τερζή αποχώρησε από το Altice Arena στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, με τις κάμερες και τους δημοσιογράφους να την περιμένουν για μία δήλωσή της. Η εκπρόσωπος της Ελλάδας δεν θέλησε να πει τίποτα, παρά μόνο ότι δεν το έχει ξανακάνει, οπότε και δεν ξέρει τι πήγε λάθος, ενώ δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Μάλιστα, η Γιάννα Τερζή έφυγε μόνη της με άλλο αυτοκίνητο και όχι μαζί με την ελληνική αποστολή.

Πέρα από όλα αυτά, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα στη σκηνή χθες βράδυ κατά την εμφάνιση της Γιάννας Τερζή.  Oι αρμόδιοι της διοργάνωσης… άλλαξαν το μικρό όνομα της τραγουδίστριας από Γιάννα σε… Γιάννη! Συγκεκριμένα, στην εισαγωγική κάρτα που υπάρχει στο βίντεο με την εμφάνιση της Ελλάδας στον α’ ημιτελικό στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube, η Γιάννα αναγράφεται ως… Yianni!

Ωστόσο, εκείνη που πραγματικά έκλεψε την παράσταση ήταν η Ελένη Φουρέιρα με το «Fuego»! Η εκπρόσωπος της Κύπρου βγήκε τελευταία στη σκηνή της Λισαβόνας και από τα πρώτα δευτερόλεπτα κατάφερε να ξεσηκώσει πραγματικά όλο το γήπεδο! Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην έχει και μια θέση στον τελικό του Σαββάτου!

Αναλυτικά οι 10 χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό του Σαββάτου:

1 Αυστρία

2 Εστονία

3 Κύπρος

4 Λιθουανία

5 Ισραήλ

6 Τσεχία

7 Βουλγαρία

8 Αλβανία

9 Φινλανδία

10 Ιρλανδία

0