Σε έναν υπέροχο χώρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, πραγματοποιήθηκε η ακρόαση του καινούργιου δίσκου του Γιάννη Κότσιρα, «Παράθυρο στο άπειρο»

 

Μια παρουσίαση γιορτή, παρουσία φίλων, συναδέλφων και συνεργατών του Γιάννη Κότσιρα αλλά και πλήθους δημοσιογράφων που ήρθαν να ακούσουν τη νέα αυτή δουλειά. Ένα μουσικό έργο που ενθουσίασε και συγκίνησε όλους όσοι ήταν εκεί και σίγουρα θα αγαπηθεί και από όσους το ακούσουν.

Δέκα τραγούδια σε στίχους του Άλκη Αλκαίου και μουσική του Μανώλη Ανδρουλιδάκη, δέκα τραγούδια που αγγίζουν με την ερμηνεία του Γιάννη Κότσιρα το ¨΄άπειρο ¨ σαν τα συναισθήματα που δημιουργεί η ακρόαση των τραγουδιών . Δέκα τραγούδια και μια σπουδαία ολοκληρωμένη δουλειά μας “χάρισε ” ο Γιάννης Κότσιρας.

Ο ερμηνευτής ανέφερε ότι, ” αυτός ο δίσκος είναι καρμικός για εμένα, είναι ο δίσκος της ζωής μου, ακόμα και στον τρόπο που ήρθαν αυτά τα τραγούδια στα χέρια μου. “

Ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης μίλησε ” για την υπέροχη ποίηση του Άλκη Αλκαίου που γίνονται τραγούδια ή παραμένουν ποίηση . “Άλλωστε αυτή ήταν και η μαγική του Αλκαίου να διαβάζει ή να μελοποιεί κανείς τα λόγια του…. Είναι το ίδιο βαθιά συναισθηματικά….

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε οπτικοποιημένα και τέσσερα από τα τραγούδια του album ”, μέσα από την κάμερα και την σκηνοθετική επιμέλεια ενός από τους ταλαντούχους σκηνοθέτες της εποχής μας, του Κώστα Καρύδα, όπως τόνισε ο Γιάννης Κότσιρας. Φωτογραφία, σκηνοθεσία και μια ιστορία αγάπης, ντύνονται με την καθάρια φωνή του Κότσιρα σε ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Είναι από τις όμορφα ολοκληρωμένες δουλειές του και την λάτρεψα ! 

Για τον δίσκο 

Πάει καιρός που η κυκλοφορία ενός δίσκου αποτελεί είδηση. Όταν όμως ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές στο ελληνικό τραγούδι τα τελευταία 30 χρόνια, ο Γιάννης Κότσιρας  τραγουδάει ανέκδοτους στίχους και ποίηση του Άλκη Αλκαίου σε μελοποίηση ενός από τους πιο ταλαντούχους συνθέτες της γενιάς του τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, τότε ναι, η κυκλοφορία ενός δίσκου είναι είδηση.

Το «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ» δεν είναι απλά το νέο album του Γιάννη Κότσιρα. Είναι η επιλογή του Γιάννη Κότσιρα να καταθέσει έναν κύκλο τραγουδιών συνθέτη – στιχουργού, από αυτούς που σπάνια πια ηχογραφούνται και κυκλοφορούν ως μια ενιαία αισθητική και καλλιτεχνική πρόταση.

Ένας ερμηνευτής με την ευαισθησία και τη στιβαρότητα της φωνής του, σε δέκα υπέροχα τραγούδια βασισμένα σε στίχους και ποιήματα του Άλκη Αλκαίου, γραμμένα για την αγάπη και τον έρωτα, ξεχασμένα και αφημένα σε ένα συρτάρι, που ήρθε η ώρα τους να βγουν στο φως και να ακουστούν όπως τους αξίζει.

Τους στίχους μελοποίησέ με μεγάλη ευαισθησία ο εξαιρετικός μουσικός και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης, συμπληρώνοντας με τον δικό του τρόπο το υπέροχο σύνολο αυτού του έργου.   Ένα έργο με δέκα τραγούδια, διαφορετικά αλλά και τόσο παρόμοια το ένα με το άλλο, που σίγουρα θα μας αγγίξουν και θα γίνουν δικά μας πολύ γρήγορα.

Η ενορχήστρωση των τραγουδιών που ολοκληρώνει την ηχητική πρόταση του album ανήκει σε έναν από τους σταθερούς συνεργάτες του Γιάννη Κότσιρα τα τελευταία χρόνια, τον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο. Το άλμπουμ έχει ως εξώφυλλο τον πίνακα «Παράθυρο στο άπειρο» της ζωγράφου Εμμανουέλας Δασκαλάκη.

 

Το καινούριο album του Γιάννη Κότσιρα έχει κάτι που μας αφορά όλους.

Καλή Ακρόαση!

Ακολουθήστε τον Γιάννη Κότσιρα στα Social Media:

Facebook: http://bit.ly/YannisKotsirasFacebook

Twitter: http://bit.ly/YannisKotsirasTwitter

 

Κυκλοφορεί από τη Minos EMI, a Universal Music Company

0